Geen doelpunten in Zwolle

Geen doelpunten in Zwolle

Een matig duel tussen PEC Zwolle en Willem II heeft de daarbij best passende uitslag gekregen: 0-0. De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij. Na de pauze deed Willem II bij vlagen wat meer van zich spreken en had het in de slotfase nog bijna de volle winst gegrepen. De treffer van Jan-Arie van der Heijden werd echter afgekeurd omdat Sebastian Holmén in buitenspelpositie te actief bij de treffer betrokken was.

De eerste helft in Zwolle was weinig opwindend. De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en behield dat de daarop volgende 45 minuten. PEC Zwolle had het merendeel van het balbezit en creëerde ook enkele kleine kansjes.

Matig Willem II
Willem II zette er aanvallend weinig tegenover en beperkte zich vooral tot het tegenhouden van de Zwollenaren. Immanuel Pherai ontpopte zich bij PEC tot de gevaarlijkste man. Een kopbal van de aanvallende middenvelder in de vijfde minuut verdween in de handen van doelman Robbin Ruiter, die ook een schot van hem na 35 minuten spelen over zijn doel tikte. Even daarvoor had Mike Trésor voor het enige Tilburgse gevaar van de eerste helft gezorgd. Hij beëindigde een individuele actie met een schot dat net over het doel vloog. Nog even leek Willem II vlak voor het rustsignaal schade op te lopen. De door Jordens Peters gemaakte overtreding leverde PEC Zwolle echter terecht geen penalty op maar slechts een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Omdat die verder ook geen gevaar opleverde bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Langzaam beter
Het duurde na de pauze enige tijd alvorens Willem II wat beter in het spel kwam. Eerst waren er nog kansen voor Clint Leemans - kopbal in de handen van de ingevallen Ruiter - en een schot van Immanuel Pheria dat voorlangs ging. Vangelis Pavlidis had de pech dat de bal die Michael Zetterer uitspeelde via zijn voet naast caramboleerde. Na 57 minuten spelen stoomde Derrick Köhn richting het Zwolse strafschopgebied, maar hij zag zijn geplaatste schot naast gaan. Niet veel later kwam Pavlidis enkele centimeters te kort om een voorzet van Mats Köhlert binnen te koppen en wist hij een inzet van Pol Llonch net niet voorbij keeper Michael Zetterer te werken. De Griek had ook de pech dat zijn kopbal uit een vrije trap van Trésor via de paal naast ging.

Venijn in de staart
Toch leek het geluk Willem II in de slotfase toe te lachen. De opkomende Köhn werd pas op het laatste moment gestuit door Mustafa Saymak. Het leverde hem een rode kaart op en Willem II een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De verrassend genomen vrije trap werd uiteindelijk door Van der Heijden binnen geschoten. Scheidsrechter Pérez oordeelde echter dat de in buitenspelpositie opspringende Sebastian Holmén het zicht van de keeper ontnam en keurde de treffer af. Met een man meer kregen Ole Romeny en John Yeboah nog kansen om Willem II alsnog aan de overwinning te helpen: 0-0.


 
Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws