Fuerza Fran

Het was me het weekje wel. Terwijl de families Rienstra en Sol tussen hoop en vrees zweefden in een emotionele achtbaan, moest Willem II drie keer vol aan de bak. Clubfotograaf Geert van Erven legde de uitersten in een mooi beeld vast. Topscorer Fran Sol omhelst aangever Mo El Hankouri na zijn doelpunt tegen Heerenveen. Wie gevoel heeft voor dramatiek ziet hoe vreugde en verdriet samensmelten in de vertwijfelde oogopslag van de Spanjaard. Op dat moment wist hij al wat wij allemaal nog niet wisten. Na de bekertriomf lichtte hij de spelersgroep in. De volgende dag lag hij op de operatietafel.



Willem II zal Sol de komende weken missen. Nog niet zo lang geleden bestempelde Aad de Mos de Tricolores als een Madurodamploeg zonder aanknopingspunten. Die Aad. Ooit noemde hij zichzelf ‘een garantie voor succes’. Een paar afkoopsommetjes later mogen wij zijn uitspraken gerust met een korreltje zout nemen. Ook Johan Derksen tipte Willem II in Voetbal Inside als degradatiekandidaat nummer één. Na een paar doelpunten van Fran Sol sloeg de analist om als een blad aan een boom. 

 

Terwijl de zelfbenoemde kenners zich van het ene praatprogramma naar het andere orakelen, bewaart Erwin van de Looi de rust. Natuurlijk komt de gedwongen absentie van Sol slecht uit, maar de trainer beseft dat voetbal bijzaak is: ‘Gezondheid is het allerbelangrijkste.’ Tegelijkertijd heeft hij wel te maken met de dagelijkse realiteit. De volgende wedstrijd is nooit ver weg. Tot tevredenheid van Van de Looi putte de spelersgroep tegen Ajax kracht uit de situatie rond Sol. Al deed hij niet mee, het was mooi om te zien hoe Willem II met de passie en overgave van de aanvalsleider speelde. Ook het prachtige eerbetoon van de supporters aan de Spaanse toreador was om kippenvel van te krijgen. 

 

Zo blijft Francisco Sol Ortiz ook in de lappenmand nog van waarde voor zijn ploeg. Hopelijk verloopt zijn herstel voorspoedig en is hij snel weer de oude, want zo’n klasbak hebben we er graag bij. Al vaak hielp hij Willem II over het dode punt heen. Meer nog dan met zijn goals maakt Sol indruk met de manier waarop hij met tegenslag omgaat. Hij blijft altijd positief, wanhoopt niet en als het moet, doet hij er nog een schepje bovenop. Een toonbeeld van wilskracht en onverzettelijkheid. Zo zien we ze graag in Tilburg. 

 

Fuerza Fran Sol, en el corazón de todos.

 

Cor Siertol

Bericht delen