Fred Grim nieuwe hoofdtrainer

Fred Grim nieuwe hoofdtrainer

Fred Grim is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De 55-jarige Grim komt over van RKC Waalwijk en tekent in Tilburg een contract voor twee seizoenen. ‘Fred zijn veelzijdige ervaring en visie op voetbal en jeugd past bij Willem II’, zegt technisch directeur Joris Mathijsen. 

De 55-jarige Grim stond in het betaalde voetbal als hoofdtrainer aan het roer bij Almere City FC, Jong Oranje en RKC Waalwijk. Ook was hij assistent-trainer bij Sparta Rotterdam en het Nederlands elftal. Bij Oranje was hij drie wedstrijden interim-bondscoach. In Amsterdam had hij voor zijn entree als trainer in het betaalde clubvoetbal enkele Ajax-jeugdelftallen onder zijn hoede. Twee seizoenen geleden leidde Grim RKC Waalwijk via de play-offs terug naar de Eredivisie. Hij kreeg de afgelopen twee seizoenen veel lof voor de speelwijze die hij met RKC hanteerde.  

Veel overeenkomsten
Grim ziet Willem II als ‘een mooie en logische volgende stap in mijn loopbaan als hoofdtrainer.’ In de gesprekken met Joris Mathijsen en Martin van Geel merkte hij veel overeenkomsten tussen de club en zichzelf op. Grim: ‘Evenals Willem II streef ik als trainer 4-3-3, aanvallend en verzorgd voetbal na. Het is voor mij een uitdaging om Willem II dominant te laten spelen en de supporters te vermaken. Afgelopen seizoen had Willem II een minder jaar. In de komende seizoenen willen we de club weer hoogtepunten laten vieren zoals dat hier in Tilburg de afgelopen jaren vaker gedaan is’, zegt Grim. 

Voetbalvisie
Mathijsen licht de keuze voor Grim toe. ‘Fred heeft als voetballer en trainer op verschillende niveaus gewerkt, van jeugdopleidingen tot de top van het Nederlandse voetbal. Willem II heeft de ambitie om met aanvallend voetbal een stabiele Eredivisieclub te worden en onze eigen opgeleide talenten de stap naar het eerste elftal te laten zetten. Omdat Fred zijn veelzijdige ervaring en visie die hij in zijn trainerscarrière ontwikkelde bij Willem II past, zien we in hem de aangewezen man om die gezamenlijke ambities te realiseren. We kijken ernaar uit om over enkele weken met Fred aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen.’

De officiële presentatie van Grim als nieuwe trainer van Willem II vindt in een later stadium plaats. Eind juni starten de Tricolores onder leiding van Grim aan het nieuwe seizoen.

Geert van Erven

Laatste nieuws