FC Utrecht - Willem II: duel in de subtop

FC Utrecht - Willem II: duel in de subtop

De seizoenstart van de Tricolores is in jaren niet zo goed geweest. Willem II staat op de zesde plaats van de ranglijst, speelt verzorgd en aanvallend voetbal en hoewel de uitslag anders doet vermoeden (1-0) was de ploeg in de laatste thuiswedstrijd veel beter dan VVV Venlo.

FC Utrecht: thuis moeilijk te verslaan
Jarenlang was het heel moeilijk voor Willem II om met de volle winst vanuit Utrecht naar Tilburg terug te keren. Tot vorig seizoen, toen het doelpunt van Daniel Crowley voldoende bleek te zijn voor een overwinning. Maar ook nu zijn de voortekenen niet ongunstig. Willem II doet het goed in uitwedstrijden. Het team van Adrie Koster krijgt veel steun in de rug met ook nu weer meer dan zeshonderd eigen supporters. Zelfs de landelijke pers heeft het enthousiasme van de Tilburgse supporters inmiddels opgepikt. Pikant detail: spits Vangelis Pavlidis is een van de topscoorders in de Eredivisie en kan de eerste Tilburgse spits worden die in vijf achtereenvolgende uitwedstrijden voor Willem II scoort. Hij staat nu gelijk met beroemde Tilburgse doelpuntenmakers als Alexander Isak, Mariano Bombarda, Willy Senders en Coy Koopal, die ook in vier achtereenvolgende uitwedstrijden scoorden

Stuivertje wisselen
Makkelijk zal het echter niet gaan. FC Utrecht staat slechts een punt onder Willem II en zal graag stuivertje willen wisselen. De ploeg uit de Domstad eindigde in de competitie de laatste seizoenen altijd boven de Tilburgers. Met ervaren nieuwkomers als Adam Maher en de op het oude nest teruggekeerd Bart Ramselaar maar ook met de nieuwe, door de wol geverfde trainer John van den Brom hopen de Domstedelingen dit seizoen opnieuw klaar te zijn om in Europa te mogen aantreden.

FC Utrecht - Willem II begint zondag om 14.30 uur

 

Laatste nieuws