FC Twente eerste oostelijke ploeg in reeks

FC Twente eerste oostelijke ploeg in reeks

De Tricolores spelen drie zaterdagen op rij tegen ploegen uit het oosten van het land. Zaterdag is het gastheer van FC Twente in het eigen Koning Willem II stadion. Over veertien dagen komt Vitesse naar Tilburg. En volgende week reist het elftal van trainer Adrie Koster naar de Overijsselse hoofdstad voor het duel tegen PEC Zwolle.

Het waren drukke tijden de afgelopen maanden voor de nieuwe technisch directeur van FC Twente: Jan Streuer. De selectie kent maar liefst dertien nieuwe spelers, veelal huurlingen. Net voor het verstrijken van de transfer deadline kwamen Luka Ilic en Halil Dervisoglu de club nog versterken. Eerstgenoemde is er vanavond niet bij. Ilic zit in quarantaine omdat hij enige tijd heeft doorgebracht in Servië. Ook Kik Pierie ontbreekt waarschijnlijk door een blessure.

Ron Jans 
Na FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle is trainer Ron Jans deze zomer begonnen aan zijn vierde Nederlandse trainersklus. Hij is er in korte tijd in geslaagd een goed voetballend team samen te stellen. FC Twente is met twee overwinningen en evenveel gelijke spelen met 8 punten terug te vinden in de subtop op de ranglijst. 

Ron Jans (foto: ProShots / Erik Pasman)

Jorn Brondeel
Afgelopen zomer maakte keeper Jorn Brondeel de overstap van FC Twente naar Willem II. De Belgische doelman stond twintig keer onder de lat voor de Enschedese club. Maar ziet mede door de aanwezigheid van de onbetwiste nummer één Joel Drommel, in Tilburg meer perspectief op speelminuten.

Jorn Brondeel stond in 2017 als doelman van FC Twente in Tilburg onder de lat

Historie
Het is de 36e keer dat beide ploegen elkaar in Tilburg treffen. De volle winst bleef negen keer in Tilburg en ging zestien keer mee de bus in naar Enschede. Vorig seizoen ging het duel niet door vanwege het coronavirus. Het seizoen daarvoor was FC Twente niet actief op het hoogste niveau. De laatste thuisoverwinning van Willem II op de Tukkers dateert van 15 oktober 2017. Voor de Tilburgers scoorden Fran Sol (2x) en Ismail Azzaoui. FC Twente speler Oussama Assaidi zette FC Twente vanaf elf meter nog op voorsprong.

 

Geert van Erven

Laatste nieuws