FC Den Bosch toont veerkracht
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Geert van Erven

Vier weken geleden kreeg FC Den Bosch een mokerslag te verwerken. De monsternederlaag In Zwolle (13-0) liet diepe sporen na. Zo moest trainer Jack de Gier vervroegd het veld ruimen. Na nog een flinke nederlaag bij VVV richtte de ploeg zich op met een overwinning tegen FC Dordrecht . Vorige week was de FC uit de hoofdstad van Brabant zelfs dichtbij een stunt bij titelkandidaat Heracles Almelo. FC Den Bosch toont veerkracht, de Tricolores zijn dus gewaarschuwd.

Afbeelding
Jizz
Jizz Hornkamp als speler van FC Den Bosch

Teleurstellend seizoen

FC Den Bosch eindigde vorig jaar op de elfde plaats. Heel Den Bosch hoopte dan ook dat de ploeg dit seizoen een gooi zou kunnen doen naar een plek in de play-offs. In die zin is de huidige achttiende plaats teleurstellend.  Wel  wordt uit de cijfers duidelijk dat FC Den Bosch in stadion De Vliert niet zo makkelijk is te verslaan. Van de negen overwinningen werden er zeven in eigen huis behaald. De laatste thuisnederlaag tegen Jong Utrecht dateert alweer van 6 januari. Buiten Den Bosch is de FC heel wat minder succesvol met slechts twee overwinningen . Een daarvan was in Tilburg na een bewogen avondvullend programma.

 

Bekende gezichten

De selectie van interim-trainer William van Overbeek telt twee spelers met een Willem II-verleden, Victor van de Bogert en Dylan Ryan.  Ook in de staf zien we twee voor ons bekende gezichten, Jan de Hoon en Marc Höcher. Aan Willem II-kant hebben Jizz Hornkamp en Ringo Meerveld een verleden in Den Bosch.

 

Winst voor Willem II bij laatste ontmoeting in Den Bosch

FC Den Bosch en Willem II speelden de laatste decennia niet vaak tegen elkaar. De laatste ontmoeting in De Vliert was in 2014. De Tricolores wonnen dat duel met 0-1. De enige treffer voor de latere kampioen van toen nog de Jupiler League kwam op naam van Stijn Wuytens. Twee jaar eerder stonden FC Den Bosch en Willem II tegenover elkaar in de finale van de play-offs. In Den Bosch werd het 0-0, in Tilburg was het enkele dagen later feest na een 2-1 zege voor de Tricolores.

 

Afbeelding
Boymans Wuytens

Drie punten belangrijk

Een kampioenschap zit er dit keer niet in voor Willem II.  Wel zijn drie punten in Den Bosch belangrijk in de race om een zo hoog mogelijke eindklassering. Die geeft immers een klein (thuis)voordeel  in de play-offs. FC Den Bosch heeft voor de derby ongetwijfeld andere plannen. De thuisclub moet het in ieder geval doen zonder Steven van der Heijden die geschorst is.  Willem II kan niet rekenen op de steun van het rood-wit-blauwe leger. Het uitvak blijft leeg. Helaas is de wedstrijd ook niet live volgen op ESPN. Willem II Radio op JUKE en het matchcenter op onze website doen natuurlijk wel rechtstreeks verslag.  

 

Bericht delen