Fatale tweede helft breekt Willem II op

Fatale tweede helft breekt Willem II op

Willem II is in De Kuip met 5-0 onderuitgegaan tegen Feyenoord. De Tricolores lieten tegen Feyenoord twee gezichten zien: een eerste helft die Jordens Peters na afloop met ongeloof hardop deed afvragen waarom de Tricolores zo laag op de ranglijst staan en een tweede helft die dat pijnlijk wel duidelijk maakt. Nadat Willem II in de eerste helft scoringskansen liet liggen, voetbalde Feyenoord in de tweede helft na een eenvoudige 5-0 zege omdat Willem II niet alert uit de kleedkamer kwam.

Willem II had in de eerste 45 minuten geen kind aan Feyenoord. De Tricolores speelden compact en stoorden vroegtijdig waardoor de thuisploeg niet in haar spel kwam. Voordat Willem II-doelman Aro Muric in de 36e minuut voor het eerst een schot van Feyenoorder Jens Toornstra op zijn doel af zag komen, hadden de Tilburgers de beste kansen om de score te openen.

Muric had een drukke middag in De Kuip

Beste kansen
Ché Nunnely schoof al na drie minuten de bal net naast. Vangelis Pavlidis stond aan de mooiste aanval van de eerste helft. De Griek bezorgde de bal bij Mats Köhler die op zijn beurt Kwasi Wriedt bediende. De spits van Willem II werd vervolgens door zijn tegenstander net voldoende uit balans gebracht waardoor hij het Rotterdamse doel niet vol onder vuur kon nemen. Via doelman Justin Bijlow ging de bal naast.
Het venijn zat echter in de twee minuten extra tijd die werden toegevoegd aan de eerste helft. Uit het niets bereikte Mark Diemers Jens Toornstra die prompt raak prikte en de thuisploeg geheel tegen de verhouding op voorsprong zette.

 
Niet alert
Het lukte Willem II vervolgens niet om die tegenslag in de rust te verwerken. Waar de ploeg uit de eerste 45 minuten hoop mocht putten op een positief resultaat, was die na zeven minuten spelen in het tweede bedrijf compleet verdwenen. Bryan Linssen spaarde Willem II in eerste instantie nog door een riskante breedtepass van Sebastian Holmén te onderscheppen en op de paal te deponeren. Die situatie had de Tilburgers wakker moeten schudden, maar dat gebeurde niet. Steven Berghuis voelde dat perfect aan toen hij in de 49e minuut snel een korte corner nam: Jens Toornstra deponeerde de bal vervolgens op het hoofd van Bryan Linssen die eenvoudig raak kopte: 2-0.
 
Forse nederlaag
Amper drie minuten later werd de wedstrijd voortijdig beslist. Berghuis en Linssen combineerden eenvoudig door de Tilburgse verdediging waardoor het voor de ingevallen Luis Sinisterra een koud kunstje was de bal in het Willem II-doel te werken: 3-0. De twintig minuten durende opleving van de Rotterdammers leverde ook nog een penalty op, die door Berghuis snoeihard tegen de touwen werd gewerkt.

Daarna voetbalde Feyenoord 'freewheelend' naar het einde van de wedstrijd. Willem II was geen schim van de ploeg uit de eerste helft. De voor Willem II dramatische tweede helft in Rotterdam kreeg zeven minuten voor tijd nog een pijnlijkere aanzicht toen Orkun Kökcü vanaf 20 meter uithaalde in de 5-0 aantekende.

Toin Damen

Laatste nieuws