‘Excelsior is een ploeg om rekening mee te houden’

‘Excelsior is een ploeg om rekening mee te houden’

Voorafgaand aan een drukke voetbalweek met onder andere de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Ajax in de Amsterdam ArenA, blikte trainer Erwin van de Looi vooruit op de wedstrijd tegen Excelsior.

AZ en Tshimanga
Willem II verloor afgelopen weekend in Alkmaar van AZ (2-0), maar Van de Looi zag genoeg positieve dingen. ‘Over het veldspel was ik tevreden, dat was ruim voldoende. Het spel moet echter effectiever en directer. Daarmee hadden we onszelf kunnen belonen’. De oefenmeester zag op dinsdag een groot gedeelte van de selectie met Jong Willem II in actie tegen Jong Fortuna Sittard. ‘Derrick Tshimanga heeft daar zijn eerste minuten kunnen maken en ook Anouar Kali heeft weer wedstrijdritme op kunnen doen. Derrick zal zaterdagavond ook voor het eerst bij de wedstrijdselectie zitten’.
Guus Joppen laat als enige de wedstrijd tegen Excelsior aan zich voorbijgaan. Hij kampt nog steeds met een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Roda JC.

Blijven ontwikkelen
Nu de selectie met de komst van de laatste nieuweling Tshimanga rond is, heeft Van de Looi het gevoel daadwerkelijk stappen te kunnen maken met zijn selectie. ‘De eredivisie is pas vijf speelronden oud. Het is nu zaak nog beter en vaster te worden en het spel en de ploeg door te blijven ontwikkelen.’

Uitgebalanceerde ploeg
Over de tegenstander van morgenavond was de oefenmeester kort. ‘Excelsior is een ploeg om rekening mee te houden. Door de buitenwacht wordt de ploeg nog wel eens onderschat, maar ze bewijzen telkens weer het tegendeel. Het is een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring op het middenveld, onvoorspelbare spelers in de voorhoede en daarnaast beschikt Excelsior over een aantal spelers met specifieke kwaliteiten’. 

Lees hier meer over tegenstander Excelsior. De wedstrijd begint zaterdag om 20.45 uur. 

Laatste nieuws