Erwin van de Looi: 'Gezondheid is het allerbelangrijkste'

Erwin van de Looi: 'Gezondheid is het allerbelangrijkste'

Het persmoment in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Ajax ging vrijdagmiddag vanzelfsprekend ook over het nieuws omtrent Fran Sol. De Spanjaard onderging donderdag in het ziekenhuis een ingreep.

'Die ingreep is succesvol verlopen', aldus trainer Erwin van de Looi. 'Het was volgens de doktoren vooraf gezien geen al te moeilijke ingreep, dus was de verwachting dat de operatie zou slagen.' De trainer van de Tricolores hoorde het nieuws afgelopen dinsdag, een dag voor het bekerduel tegen SC Heerenveen. 'Op de ochtend van de wedstrijd hebben Fran en ik samen besloten dat hij ging spelen. Dat wilde hij graag. Na de wedstrijd hebben we het nieuws in de kleedkamer aan de selectie verteld. Dat kwam uiteraard hard aan', vatte Van de Looi de week samen.

Belangrijker dan voetbal 
'Vorige week misten we Ben (Rienstra, red.) tegen Groningen omdat zijn zoontje in het ziekenhuis moest worden opgenomen en deze week kwam het nieuws over Fran. Op zulke momenten beseffen we dat gezondheid vele malen belangrijk is dan voetbal. De groep gaat goed met deze situaties om en sommige jongens zullen hier ook kracht uit halen. Voetbal is een goede uitlaatklep', vertelde Van de Looi.

Ajax
'En hoe cru het ook klinkt, we moeten door. Morgen wacht Ajax. Een pittige tegenstander', hervatte Van de Looi het persmoment. Naast Sol is ook Asumah Abubakar uiteraard nog niet van de partij tegen de huidige nummer twee van de Eredivisie. Van de Looi hoopt in the winning mood te blijven. 'Ajax speelde van de week in de beker met wat andere namen dan gebruikelijk, maar morgen verwachten wij ze in de bekende formatie. Wij zullen alles moeten geven om een goed resultaat te halen. Daarom hoop ik dat het stadion goed vol zit. Dat onze supporters heel belangrijk voor ons zijn, dat is inmiddels wel duidelijk.' 

Laatste nieuws