Emmen bezorgt Willem II kater

René Vermetten
Geert van Erven

Ruim 200 kilometer verwijderd van Kruikenstad heeft Willem II een fikse carnavalskater opgelopen. Verantwoordelijk daarvoor was het thuis sterk presterende FC Emmen. Tussen de 58e en 61 minuut maakte Willem II eerst de in de eerste helft opgelopen achterstand goed maar kreeg het vervolgens opnieuw 2 treffers om de oren. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de thuisclub.

Bij Willem II keerde Pol Llonch na een blessure terug in de basis. Voor Freek Heerkens, die vorige week eveneens ontbrak, kwam de wedstrijd in Emmen nog te vroeg. Hij bleef aan de kant. De thuisploeg nam als eerste het initiatief maar dat werd door Willem II al snel overgenomen. De Tricolores waren daardoor in de eerste 10 minuten al een paar keer dreigend. Nadat Marko Kolar namens FC Emmen voor het eerste gevaar had gezorgd, deed Ché Nunnely dat namens Willem II. De Tricolores hadden vervolgens de pech dat Vangelis Pavlidis een licht duwtje in de rug kreeg waardoor hij een strakke voorzet van Bart Nieuwkoop aan zich voorbij zag gaan.

Spelhervatting
De openingstreffer kwam op naam van de thuisclub die na 20 minuten spelen een corner mocht nemen waaruit Miguel Araujo raakt kopte: 1-0. Gesteund door die voorsprong gingen de Drentenaren nog makkelijker voetballen. Glenn Bijl had zijn ploeg voor rust zelfs bijna aan een 2-0 voorsprong geholpen, maar hij krulde een vrije trap naast het doel van Timon Wellenreuther. Tussendoor had Willem II de kans op de gelijkmaker laten liggen. Mike Trésor Ndayishimiye bediende Ché Nunnuly die hem de bal keurig terugbezorgde, waarna de Belg van korte afstand naast het doel schoot.

Iedere minuut een goal
Terug uit kleedkamer slaagde Willem II er niet in voor veel gevaar te zorgen. Toen de Tilburgers in de 58e minuut plots wel een soepel lopende aanval over meerdere schijven op de mat legden, was het ook meteen raak. Pol Llonch tekende voor de gelijkmaker. Lang plezier beleefden de Spanjaard en zijn teamgenoten niet aan de gelijkmaker. Zowat vanaf de aftrap kwam de bal in het strafschopgebied bij Michael de Leeuw die de bal hoog achter Wellenreuther in het doel schoot: 2-1. Amper één minuut later was het weer raak. Ditmaal was Luka Adzic de beul die de bal in de korte hoek achter Wellenreuther kegelde: 3-1.

Scoreverloop tegen
Ondanks de forse dreun, gaf Willem II zich nog niet gewonnen. Dat was ook niet nodig, want met nog 20 minuten op de klok, bracht Mike Trésor Ndayishimiye vanaf de strafschopstip de spanning terug in de wedstrijd. Hij benutte de penalty nadat Ché Nunnely in het strafschopgebied ten val was gebracht: 3-2. De ploeg maakte zich op voor een slotoffensief maar zag dat plan stranden toen het 10 minuten voor tijd de bal niet voldoende kreeg weggewerkt en Sergio Peña raak schoot: 4-2.

Pas op de plaats
Trainer Adrie Koster was uiteraard teleurgesteld na afloop. ‘We  toonden aanvallend en verdedigend niet de scherpte die er normaal gesproken wel is. De tegendoelpunten vielen te makkelijk.’ Omdat de laatste 3 wedstrijden slechts één punt opleverden, maakt Willem II even pas op de plaats. Het handhaaft zich weliswaar in de subtop maar ziet de concurrentie wel dichterbij komen. Een van die concurrenten is FC Groningen. Laat nu juist die ploeg zich komende week in Tilburg melden voor een rechtstreekse confrontatie.