Emil, welkom in Tilburg!

Emil, welkom in Tilburg!

Willem II huurt Emil Bergström voor een seizoen van FC Utrecht. Bergström is een 28-jarige centrale verdediger uit Zweden die sinds 2018 in Utrecht onder contract staat. 

Voor die club kwam Bergström sindsdien in 27 wedstrijden in actie. De afgelopen seizoenen moest hij in stadion Galgenwaard vaker dan hem lief was genoegen nemen met een plek op de bank. ‘Daarom kies ik ervoor om bij Willem II aan de slag te gaan. Ik wil weer minimaal 30 wedstrijden in een seizoen kunnen spelen en binnen de lijnen belangrijk zijn voor het team’, zegt Bergström op de dag waarop de huurdeal beklonken is. 

Fysiek spel
Bergström omschrijft zichzelf als ‘een verdediger die van fysieke duels houdt en aan de bal graag offensief denkt’. Over Willem II weet hij al een en ander. ‘Willem II is van oudsher een klassieke club die dit jaar 125 jaar wordt. Ik vind het jubileumlogo en het nieuwe uitshirt met de sjerp erg mooi! Sportief gezien moet het beter dan afgelopen jaar.’ Bergström gaat spelen met rugnummer 5 en sluit vrijdagochtend aan bij de selectie. 

Bekijk hieronder het interview met Bergström, waarin hij het ook over zijn landgenoot Sebastian Holmén heeft. 


Leiderschap
Joris Mathijsen: ‘Het aantrekken van centrale verdedigers heeft voor ons hoge prioriteit. Emil is met zijn 28 jaar en internationale carrière de ervaren verdediger waarnaar we onder andere op zoek waren. Zijn leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit zijn naast zijn fysiek sterke spel zeer positieve eigenschappen van Emil.’ 

Carrière
De profcarrière van Bergström begon nadat hij op 15-jarige leeftijd aansloot bij de Zweedse club Djurgårdens IF. Na vijf seizoenen en 144 wedstrijden leidde een lastige periode bij Rubin Kazan (Rusland) hem naar het Zwitserse Grasshoppers, waar hij zijn carrière nieuw leven inblies. Dat leidde tot de interesse van FC Utrecht, dat hem voor drie jaar vastlegde. Vorig jaar werd dat contract tot 2022 verlengd. In het seizoen 2019-2020 werd Bergström door FC Basel voor een seizoen gehuurd. 

Naast zijn clubcarrière is Bergström ook Zweeds international. Vanaf Zweden O17 werd hij opgeroepen. Voor hét nationale elftal kwam hij driemaal in vriendschappelijke wedstrijden in actie. Uit zijn interlandperiodes kent hij oud-Willem II’er Sebastian Holmén. 

Toin Damen

Laatste nieuws