Eindelijk weer thuiswinst voor Willem II

Ruim tien maanden moesten de Willem II supporters op een thuisoverwinning in de Eredivisie wachten, maar vanavond in het duel tegen FC Groningen bleven de drie punten door een 2-1 overwinning eindelijk weer eens in Tilburg.

Open duel

Willem II trapte, met de van een blessure teruggekeerde Peters in de geledingen, om 18.30 uur als rode lantaarndrager af voor het cruciale duel tegen FC Groningen. Door het gelijkspel van Roda JC in Enschede op vrijdagavond waren de Tricolores op de laatste plaats terecht gekomen, winst was dus het enige wat vanavond telde. In de eerste helft ontspon zich een open duel met kansen voor beide doelen. De gasten waren in het begin dicht bij een treffer, maar een schot van Van Weert ging van dichtbij naast, terwijl een schot van Memisevic op de lat belandde.

Schroom afgooien

Daarna gooide Willem II de schroom van zich af en moest FC Groningen-keeper Sergio Padt een aantal malen vol aan de bak. Een hard schot van Funso King Ojo ging via zijn handen op de paal en op een schot van Derrick Tshimanga bracht hij met de voet redding. Vervolgens kreeg hij de hulp van zijn verdediging, die een schot van Bartholomew Ogbeche van de lijn haalde. Ook zijn collega Kostas Lamprou liet zijn parerende kunsten op een schot van Simon Tibbling zien. Vlak voor het rustsignaal werd een schot van Ogbeche geblokt en ging een inzet van Jordy Croux maar net naast het doel. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Doelpunten

In de tweede helft waren de kansen aanvankelijk spaarzaam. FC Groningen deelde wat speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het thuispubliek ging massaal achter de ploeg staan en in een kolkende ambiance kopte Thom Haye in de 66e minuut uit een voorzet van Croux de bal achter Padt: 1-0. Enkele minuten later kopte de ingevallen Jari Schuurman de bal rakelings naast. Doelman Lamprou moest daarna alle zeilen bijzetten. Een schot van Mimoun Mahi werd gekeerd en een schot van Davidson belandde op de vuisten van Lamprou. Toch kwamen de Groninger op gelijke hoogte door een doelpunt van Mahi: 1-1.

Winst

Kort daarna haalde Lamprou een inzet van Van Weert uit het doel. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiĆ«le speeltijd bracht Freek Heerkens de bal in het zestienmetergebied. Doelman Padt had moeite met de voorzet, kreeg geen controle en Ogbeche was er als de kippen bij om de 2-1 tegen de touwen te koppen: 2-1. Daarna werd het billen knijpen voor alles en iedereen die het rood, wit blauw een warm hart toedraagt. De Tricolores doorstonden de slotfase met glans, waardoor er eindelijk weer wat viel te vieren.