Eerste verlies voor Willem II in oefencampagne

Tijdens het driedaagse trainingskamp in het Gelderse Doorwerth oefende Willem II tegen de KRC Genk. Achter gesloten deuren liepen de Tricolores tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aan. De Belgische subtopper was met 4-0 te sterk.

Op het lommerrijke sportpark van VV Duno startte Willem II met keeper Stefan van der Lei, verdediger Lex van Dijk en aanvaller Emre Bostanci in de basis. Anouar Kali, Bartholomew Ogbeche, Asumah Abubakar en Fran Sol ontbraken wegens blessures. Elmo Lieftink was ziek en Darryl Lachman is met Curaçao nog actief op de Gold Cup. 

Druk naar voren

De Poolse aanwinst Bartek Urbánski nam de plaats in van Kali. Thom Haye speelde in de rug van Bostanci. Willem II probeerde tegen Genk vooruit te voetballen door vroegtijdig druk op de tegenstander te zetten. Dat betaalde zich in de openingsfase bijna uit. Na een goede onderschepping van Freek Heerkens verscheen Bostanci vrij voor keeper Jackers, maar zijn inzet ging voorlangs. 

Pittige tegenstander

Willem II trof in het door de Nederlander Albert Stuivenberg getrainde Genk een oefentegenstander van formaat. Vorige seizoen schopten de Belgen het nog tot de kwartfinales van de Europa League. In Doorwerth bleek dat de ploeg inderdaad over veel voetballend vermogen beschikt. Op het middenveld lieten Sander Berge, Leandro Trossard en ex-Feyenoorder Thomas Buffel (36) de bal makkelijk rondgaan. 

Vermeend hands

Het gevaar kwam vooral uit de snelle Belgische tegenstoten. Na een kwartier leidde slordig balverlies op het middenveld de openingstreffer in. Trossard vond spits Mbwana Samatta die beheerst afrondde: 0-1. De voorsprong was terecht, want vooral in aanvallend opzicht kon Willem II geen vuist maken. Karim Coulibaly, Bostanci en Jordy Croux hadden het moeilijk tegen de fysiek sterke Belgische verdedigers. Een voorzet van Croux smoorde in het strafschopgebied. Er leek een hand tussen te zitten, maar de scheidsrechter wuifde het appèl weg.

Piepjong

Na rust kwamen Victor van den Bogert en de Duitse proefspeler Tobias Pachonik in het veld. Bij Genk liet Stuivenberg zeven nieuwe spelers opdraven. Invaller Siebe Schrijvers drukte direct zijn stempel op de wedstrijd door met een fraaie actie de Belgische voorsprong te verdubbelen. Na een uur spelen maakte Dante Vanzeir er zelfs 3-0 van. Direct daarna wisselde Erwin van de Looi de resterende veldspelers van zijn oorspronkelijke basiself.  Thomas Kok nam de aanvoerdersband over van Jordens Peters en met een piepjonge ploeg speelde Willem II de wedstrijd uit. Genk maakte nog 4-0, waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen status van Willem II in de oefencampagne. (AP)



Sander Berge (KRC Genk) moet toezien hoe Thom Haye er met de bal vandoor gaat.

Bericht delen