Eerste contract voor Amine Lachkar
Fotografie door
Toin Damen

Een langgekoesterde wens van Amine Lachkar is in vervulling gegaan. De Amsterdammer heeft dinsdag zijn allereerste contract getekend en is tot de zomer van 2024 Willem II’er. 

Afbeelding
Amine Lachkar
Amine Lachkar

Lachkar (19) kwam zo’n anderhalf jaar geleden bij de Willem II Jeugdopleiding terecht. Niet veel later mocht hij af en toe met het eerste elftal meetrainen en sinds het afgelopen najaar doet hij dat structureel. Op wedstrijddagen maakt Lachkar deel uit van de wedstrijdselectie, al speelt hij zijn wedstrijden vooral met O21. 

(Te) hoog niveau

Na in de zomerse voorbereiding op dit seizoen iedere dag bij de selectie meegetraind te hebben, moest Lachkar een stapje terugdoen en zijn trainingen bij het eerste afwisselen met O21. ‘Wellicht was ik van de zomer nog niet ready genoeg om bij het eerste aan te sluiten. Het niveau lag hoog, ik kende de jongens niet goed en had moeite om bij te benen. Al had ik wel het gevoel dat ik naar dit niveau toe kon werken’, blikt Lachkar terug. Die kans kreeg hij in het najaar. Sinds het trainingskamp in Brunssum traint de verdediger (met een verleden als middenvelder) iedere dag mee. 

Rust en zekerheid

Lachkar kwam tot op heden op amateurbasis uit en is erg blij met de zekerheid die zijn eerste contract hem voortaan geeft. ‘Dit is een hartstikke mooie dag en een grote stap voor me. Als je bij een BVO mag aansluiten, dan is het eerste elftal halen natuurlijk het doel. Ik weet nu dat ik sowieso tot volgend jaar zomer Willem II’er blijf. Die rust en zekerheid zijn heel fijn. Nu kan ik me volledig focussen op mijn ontwikkeling, want hoe mooi deze dag ook is, ik ben zelden tevreden en blijf knokken om een betere speler te worden.’ 

Afbeelding
Lachkar
Lachkar tekent in bijzijn van Teun Jacobs

Van trein naar auto

Tot de zomer kwam de pas 19-jarige Lachkar iedere dag met de trein vanuit Amsterdam-West naar Tilburg. Inmiddels heeft hij zijn rijbewijs en een auto. Tijdens de ritjes naar Tilburg en naar huis denkt hij veel na. ‘Ik blik dan terug op de dag. Hoe ging de training? Wat moest beter? Maar ik leer ook graag door te kijken hoe ervaren spelers zich gedragen, welke voeding het beste voor me is, dat soort dingen. Daar heb ik in de auto naar huis alle tijd voor’, zegt de leergierige Lachkar met een glimlach.  

Amine, gefeliciteerd met je eerste contract en geniet van deze mooie dag! 

Bericht delen