Eerste Brabantse editie 'Scoor een Boek!' van start

Maandag 5 februari vond op basisschool De Triangel in Tilburg de aftrap plaats van de eerste Brabantse editie van Scoor een Boek! Bijna 1.500 leerlingen van twintig basisscholen uit de regio gaan de komende tien weken deelnemen aan dit leesproject. Scoor een Boek! is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, Willem II en Willem II Betrokken.

Mitch, leerling van groep 5 van basisschool De Triangel en de klas van juffrouw Nikkie, kijkt samen met Raudy, Jeana en Rumeysa vol aandacht naar de videoboodschap van Ben Rienstra. De aanvoerder van Willem II roept de leerlingen op de komende tien weken zoveel mogelijk boeken te lezen. Mitch houdt van een bal en een boek, want hij leest en voetbalt graag. Het is daarom een project dat helemaal bij hem past.

Tekst gaat verder onder foto
seb2

Scoor een Boek!
De oproep van Rienstra, ondersteunt door Willem II’s mascotte Kingo, is de aftrap van het landelijke project ‘Scoor een Boek!’, een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant, Willem II en Willem II Betrokken. Het project heeft tot doel het lezen onder kinderen te bevorderen. Kim de Jong, leesconsulent van de Bibliotheek Midden-Brabant die wel vaker de klas binnenstapt, heeft samen met haar collega’s een boekenpakket samengesteld. Uit dit pakket gaan de 48 deelnemende klassen, afkomstig van 20 basisscholen uit Midden-Brabant, zo veel mogelijk boeken lezen. Voor elk gelezen boek mogen de kinderen een speciale sticker op de scoreposter plakken.

Scoreposter
Het doel van de klas van Juf Nikkie is natuurlijk de klas te worden die de meeste boeken gaat lezen en de wedstrijd, verbonden aan het project te winnen. Mitch is ervan overtuigd dat zijn klas gaat winnen, want ze hebben Rumeysa in de groep en die leest gewoon elke dag een boek. Juf Nikkie verwacht dat haar leerlingen gemiddeld twee boeken per week gaan lezen, 

De kracht van sport
Scoor een Boek! startte enkele jaren geleden in Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land. In Brabant hebben de Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II Betrokken de handen ineen geslagen om van Scoor een Boek! een succes te maken. Suzanne Albregts van Willem II Betrokken: ‘Willem II Betrokken stimuleert sociaal-maatschappelijke initiatieven voor jeugd en jongeren in het Koning Willem II Stadion, in de stad en in de regio. Scoor een Boek! is een mooi voorbeeld van hoe de kracht van sport ingezet wordt om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de samenleving.’

Sportief slotevenement in stadion
Op dinsdag 10 april zijn alle Brabantse klassen die meedoen aan Scoor een Boek! te gast in het Koning Willem II stadion. Daar organiseert Willem II Betrokken een sportief slotevenement, waarbij verschillende Willem II-spelers aanwezig zijn. Het slotevenement is ook het moment waarop bekend wordt gemaakt welke klas tijdens Scoor een Boek! de meeste boeken gescoord heeft. Mitch, die geregeld in  Koning Willem II Stadion te vinden is, hoopt dan zijn helden Fran Sol en Matthijs Branderhorst te ontmoeten om uit hun handen de  Scoor een Boek!-trofee in ontvangst te mogen nemen.

Laatste nieuws