Een extra feestje in Almelo?

Zaterdagavond speelt Willem II in het Polman stadion in Almelo tegen Heracles. Een lastige, maar zeker niet onmogelijke opgave.

Het moge duidelijk zijn dat Willem II in Almelo geen gemakkelijke opgave wacht. Heracles laat zeker in thuiswedstrijden zien de strijd te willen aangaan en heeft in keeper Bram Castro een ervaren sluitstuk. Echter wonnen de Heraclieden sinds 14 december van het vorig jaar geen thuiswedstrijd meer. Voor het aan geurend gras gewend zijnde ploegen is de grasmat in Almelo altijd even wennen. Heracles is een van de zeven clubs in de Eredivisie die op kunstgras speelt. 

Profiteren?
De mooie overwinning op VVV Venlo kwam voor de Tricolores als geroepen. Niet alleen vanwege de drie punten, waardoor er weer wat afstand werd gecreëerd de staartploegen, maar zeker ook vanwege het vertoonde aanvalsspel spel van de Tricolores. Heracles leed op diezelfde woensdagavond een pijnlijke 6-1 nederlaag in Breda tegen NAC. Naast het verlies zal Heracles het tegen Willem II ook zonder Tim Breukers moeten doen na zijn twee gele prenten in Breda. Willem II tankte vertrouwen en Heracles liep een forse deuk op. Die gedachte en de herinnering aan de thuisoverwinning op Heracles (3-1), zullen de Tricolores goed doen.  

Scherpte
Heracles heeft op dit moment nog een voorsprong van vier punten op Willem II. In doelsaldo zijn de Tricolores Heracles voorbij gestreefd. De Almelose ploeg incasseerde in 22 speelronden 49 tegendoelpunten. Voor het spitsenduo Fran Sol en Bartholomew Ogbeche liggen er dus kansen om hun totaalproductie op te voeren. Bezorgt Willem II hun supporters een éxtra feestje op carnavalszaterdag?

Heracles Almelo – Willem II begint zaterdagavond om 18.30 uur en is te zien op FOX Sports kanaal 5 (fotografie: Toin Damen)

Laatste nieuws