Dyon Staps vrijwilliger van het jaar

Dyon Staps vrijwilliger van het jaar

Dyon Staps is dinsdagavond uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2019. De 49-jarige Rielenaar is voor veel Willem II’ers geen bekende, maar zijn alter ego is dat zeker wel: Kingo! Voor zijn verdiensten voor de club ontving Dyon de bijbehorende Peter Année-award, die sinds 2012 wordt uitgereikt. 

Dyon is al bijna dertig jaar seizoenkaarthouder van Willem II. In 2015 droeg hij voor het eerst het Kingo-pak, nadat hij voor een vriend inviel. ‘Daarna is het balletje snel gaan rollen en speel ik al vier jaar vast voor Kingo bij alle thuiswedstrijden, maar ook bij evenementen en projecten in de regio. Het is voor mij een grote eer om al vier jaar als Kingo de club te mogen vertegenwoordigen’, aldus Dyon. 

'Veel waardering'
Algemeen directeur Martin van Geel bedankte de vele vrijwilligers voor hun belangeloze inzet voor de club. Ook werd afscheid genomen van vrijwilliger Frans Brands, die meer dan 40 jaar steward was. Daarna maakte clubman Peter Année de vrijwilliger van het jaar bekend en reikte de award uit. Dyon: ‘Dat was een heel mooi moment voor me. Ik voelde vanuit de andere vrijwilligers en de club veel waardering. Het is erg bijzonder om uit zo’n 300 vrijwilligers verkozen te worden tot vrijwilliger van het jaar.’ 

Complimenten
‘Dyon zet zich met veel enthousiasme en betrokkenheid in voor de club’, vertelt Année namens de commissie die de vrijwilliger van het jaar kiest. Année: ‘De wijze waarop Dyon zijn rol vervult verdient absoluut complimenten. Hij is naast wedstrijden nagenoeg altijd inzetbaar en bereid om op andere plekken als Kingo actief te zijn. Kinderen én volwassenen lopen weg met hem.’

Foto links: Dyon met zijn vrouw en dochter. Foto rechts: Peter Année overhandigt de award en bloemen aan Dyon.

Peter Année-award
De persoon die de prijs ontvangt staat symbool voor alle vrijwilligers, maar hij/zij heeft jarenlang op bijzondere wijze, vaak naast een baan, zich ingezet voor Willem II. De zeven voorgangers van winnaar Dyon waren Peter Année zelf, Hennie van Campen, Dre Verhoeven, Ad Engel, Wilco Boer, Fons van de Jonkheyd en Arjen Pijfers. 

Dyon, van harte gefeliciteerd met deze prachtige eer en erkenning! 

Een uitgebreid interview met Dyon eerder dit jaar in de Tricolores Krant is hier te lezen. 

Toin Damen

Laatste nieuws