Duel der subtoppers in Enschede

Duel der subtoppers in Enschede

De interlandbreak zit erop, dus Willem II hervat de competitie. Dat doet het met een uitwedstrijd bij FC Twente, een ploeg in vorm. Waar Heracles Almelo twee weken geleden een einde maakte aan de imposante ongeslagen reeks, jagen de Tricolores nu, wederom in het oosten des lands, op eerherstel. 

De Grolsch Veste is van oudsher een moeilijk inneembare vesting gebleken. FC Twente en Willem II kruisten daar 37 keer eerder de degens. De statistieken die daaruit voortkwamen, zijn in het voordeel van de Tukkers, die maar liefst 23 keer aan het langste eind trokken. De Tilburgers deden dat vier keer, voor het laatst in het successeizoen 2019/20 door een goal van Marios Vrousai: 0-1. 

 

In vorm
Waar Willem II een eind zag komen aan een ongeslagen reeks van zes wedstrijden is die bij de tegenstander (vijf wedstrijden zonder nederlaag) van vanmiddag nog altijd in leven. Twente boekte, sinds de verliespartij bij SC Cambuur (2-0) op 28 augustus, overwinningen op clubs als FC Utrecht (1-0), Vitesse (1-4) en AZ (3-1). Zeges van een ploeg in vorm, die tot nu toe al veertien punten vergaarde. Dat zijn er slechts twee minder dan Willem II. 

Desalniettemin zal de ijzersterke seizoenstart van Willem II niet onopgemerkt zijn gebleven in Enschede. Zo gaf Twente-trainer Ron Jans aan ‘dat het er fris en goed uit ziet bij Willem II’. 

Goed nieuws
Op het FC Twente-trainingscentrum in Hengelo werkten de Tukkers toe naar het treffen met Willem II. Daar maakte Václav Černý onder luid applaus zijn rentree op het trainingsveld. De Tsjech liep negen maanden geleden een zware knieblessure op. Het zal nog even duren voordat de buitenspeler wedstrijdfit is. Wie er vanmiddag nog meer niet bij is, is Luca Everink. De rechtsback liep een hamstringblessure op en wordt vervangen door de reeds herstelde Giovanni Troupée. 


Willem II komt in de Grolsch Veste in de persoon van Virgil Misidjan een oude bekende tegen. De rappe aanvaller speelde tussen 2011 en 2013 vijftig wedstrijden voor de Tricolores, waarin hij tien keer scoorde. De 28-jarige Tilburger raakte daarentegen in de voorbereiding geblesseerd, maar is inmiddels weer op de weg terug. In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen en de oefenwedstrijd tegen het Belgische Cercle Brugge maakte hij de nodige minuten. Zelf voelt Misidjan dat hij klaar is voor een basisplaats, maar het is nog onzeker of dat vanmiddag het geval is.

Strijd
FC Twente en Willem II ontpoppen zich tot nu toe als ware subtoppers. In een rechtstreeks duel staat de vierde plek op het spel, de positie die voorafgaand aan dit duel nog in handen is van de Tilburgers. Bij een overwinning neemt de ploeg van Fred Grim afstand van de Enschedeërs en bij een nederlaag wordt het door de tegenstander gepasseerd op de ranglijst. 

FC Twente - Willem II trapt om 16:45 uur af en is live te zien op ESPN. 

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws