Dubbele cijfers in eerste oefenduel tegen Diessen

Na een week van trainingsarbeid was het vandaag tijd voor het eerste oefenduel. Geheel volgens traditie vond deze in het nabijgelegen Diessen plaats, tegen een samengesteld elftal met spelers afkomstig van RKDSV, Beerse Boys, EDN’56, Hilvaria, SVSOS en Tuldania.

De circa 1250 toeschouwers die op dit duel waren afgekomen zagen dat trainer Adrie Koster al zijn selectiespelers speeltijd gunde. Uitzondering hierop waren Mattijs Branderhorst, Thomas Meißner, Jordens Peters en Etien Velikonja (die allen van langdurige blessures terugkomen) en nieuwkomers Pol Llonch en Dimitris Kolovos. Timon Wellenreuther werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Daardoor was er sprake van een Willem II voor de rust en een Willem II na de rust.

Rijpe appels

In de eerste minuten kon de thuisploeg het nog aardig bijbenen, maar na een kleine versnelling van de Tricolores scoorde Fran Sol op aangeven van Daniel Crowley in de achtste minuut de openingstreffer. Daarna vielen de doelpunten binnen enkele minuten als rijpe appels uit de boom. Asumah Abubakar tikte de bal bij de linkerpaal binnen, Sol wipte de bal over de keeper, Crowley scoorde fraai vanaf rand zestienmetergebied en Sol scoorde zijn eerste zuivere hattrick van het seizoen, waardoor de tussenstand op 0-5 werd gebracht. Na de drinkpauze tekende Abubakhar voor de zesde treffer van Willem II. Daarna kregen Urbanski, Saddiki en Sol nog mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen,maar zij slaagden er niet in om de bal tegen het net te krijgen. Op slag van rust was het Crowley die vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal in de rechterkruising schoot en de ruststand op 0-7 bepaalde.

Dubbele cijfers

Na de rust werden al deze spelers met uitzondering van Crowley en jeugdkeeper Luuk Brand vervangen. De Tricolores hadden veel meer moeite om het doel van de tegenstander te vinden. Er waren wel wat mogelijkheden voor Kristófer Kristinsson en Jordy Croux, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Karim Coulibaly moest zich halverwege de tweede helft laten vervangen. Zijn vervanger 'Abu' stond koud in het veld of hij krulde de bal mooi in de rechterhoek: 0-8. Daarna leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden, totdat Kristinsson in de slotfase met twee treffers de eindstand op 0-10 op bepaalde. Vervolgens namen handtekeningenjagers bezit van het veld, terwijl anderen zich aan een koude versnapering waagden. Woensdag reizen de Tricolores naar Dongen om tegen de plaatselijke derde-divisionist aan te treden.