Dominant Willem II klopt zwak Zwolle

Willem II heeft de knappe uitoverwinning op Vitesse een passend vervolg gegeven. In eigen huis had het geen kind aan het povere PEC Zwolle. Görkem Saglam scoorde vroeg in de tweede helft de enige treffer.

De sfeer zat er goed in in het Koning Willem II stadion. De Tilburgse supporters hadden er zin in en dat gold ook voor de ploeg van Fred Grim, die na de stunt in Arnhem ook in eigen huis goed voor de dag kwam. Met een hoge intensiteit zetten de Tricolores hekkensluiter PEC Zwolle direct vast op eigen helft.

Vooral tegenhouden
De bedrijvige Kwasi Wriedt kopte in de openingsfase voorlangs. Een poos later was de Duitser opnieuw met het hoofd gevaarlijk, maar doelman Kostas Lamprou hield vooralsnog zijn doel schoon.

Bij Zwolle viel sterkhouder Pelle Clement halverwege de eerste helft met een blessure uit. De geplaagde Zwollenaren lieten het balbezit aan de thuisclub en beperkten zich vooral tot tegenhouden. Dat lukte wonderwel, want Willem II wist het overwicht niet in doelpunten om te zetten. Het was vooral een ballenjongen achter het Zwolse doel die de show stal.

Beloning
Vroeg in de tweede helft sloeg Willem II dan toch toe. De openingstreffer was van Duitse makelij. Derrick Köhn lanceerde Mats Köhlert, die de bal goed voortrok op Görkem Saglam. Die middenvelder, die tegen Vitesse al goed was voor twee assists, rondde bekwaam af: 1-0. Het was de beloning voor het tot dan toe dominante spel van de thuisclub. De eerste competitietreffer in eigen huis werd uitbundig gevierd.

Buitenspeldoelpunt
Gedwongen door de achterstand verliet PEC Zwolle de verdedigende stellingen. Tot meer dan een kopballetje van Rav van den Berg leidde de voorwaartse druk niet. Willem II koesterde de voorsprong en loerde op mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo ver kwam het niet, want een doelpunt van invaller Elton Kabangu werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. PEC Zwolle bleef in de wedstrijd, maar het aanvalsspel van de gasten was te pover om Willem II echt te verontrusten.

Veelbelovend
In de slotfase bracht trainer Fred Grim verse krachten in. Zo viel de van FC Twente gehuurde Godfried Roemeratoe in voor de aangeslagen Driess Saddiki. Met de moed der wanhoop drong PEC Zwolle aan om van de hatelijke nul af te komen. Tevergeefs, want de beste mogelijkheden waren voor de thuisclub. Een kopbal van Rick Zuijderwijk miste kracht en een schot van Kabangu ging voorlangs. Zo trok Willem II de dikverdiende overwinning over de streep. Met zes punten uit drie wedstrijden kunnen de Tricolores terugkijken op een veelbelovende competitiestart.