Doelpuntrijke wedstrijd ligt voor de hand

Doelpuntrijke wedstrijd ligt voor de hand

Na een overwinning tegen FC Groningen en een gelijk spel tegen de huidige landskampioen PSV nemen de Tricolores het in eigen huis op tegen FC Twente. Weet Willem II zondag de positieve thuisreeks voort te zetten?

FC Twente als enige ongeslagen in Tilburg deze eeuw
Even terug in de tijd, begin juni 2016. Het bestaan van FC Twente hangt aan een flinterdun zijden draadje. De KNVB trekt de eredivisielicentie van de Twentenaren aanvankelijk in, maar wordt uiteindelijk teruggefloten door de onafhankelijke beroepscommissie. In Tilburg speelt men zich ondertussen eigenhandig veilig in een tweeluik met de Bredase buren. Nauwelijks een halfjaar later ziet de wereld er heel anders uit. FC Twente staat na 14 speelronden op een keurige zesde plaats. Willem II staat met 6 punten minder op plaats 14, maar het verschil met de nummer 8 bedraagt slechts 3 punten. 

Statistieken in het voordeel van FC Twente
De statistieken spreken in het voordeel van de Twentenaren. Van de 33 keer dat de ploegen elkaar in eredivisieverband in Tilburg tegenkwamen, wonnen de Tricolores acht keer en FC Twente maar liefst zestien keer. Voor de laatste Tilburgse overwinning in het Koning Willem II stadion moeten we zelfs bijna 20 jaar terug in de tijd. In november 1997 werd het 3-1 voor de Tilburgers. Van de 27 ploegen die deze eeuw een eredivisieduel speelden op bezoek bij Willem II, is FC Twente de enige die geen enkele nederlaag leed.

Vorig seizoen
Vorig seizoen was Willem II dichtbij en verspeelde het in Tilburg een 0-2 voorsprong. Na 18 seconden was het Erik Falkenburg die Willem II op voorsprong zette waarna Lucas Andersen nog voor rust de 2-0 tegen de touwen schoot. Een ontketende Hakim Ziyech zorgde er met twee doelpunten voor dat de 3 punten uiteindelijk toch mee naar Enschede gingen, want tussendoor had ook Chinedu Ede gescoord: 2-3. En dat terwijl Willem II eerder dat seizoen nog een mooie uitoverwinning had behaald (1-3), met drie doelpunten van Lucas Andersen.

Boven verwachting
FC Twente presteert dit jaar toch enigszins boven verwachting. De transfers van onder meer Gutiérrez, Ziyech en Cabral waren een flinke aderlating voor de Tukkers, maar de komst van drie huurlingen van Manchester City – Ünal, Celina en Yeboah - en het aantrekken van de Pool Klich pakken vooralsnog goed uit voor FC Twente. De Turkse aanvaller en topscoorder Enes Ünal baart met negen doelpunten nog het meeste opzien.

7 uit 4
Waar de Tukkers na een valse start acht competitiewedstrijden ongeslagen blijven tot aan het verlies van afgelopen zondag tegen NEC, moet Willem II het met drie overwinningen doen. Toch lijkt de motor bij FC Twente de afgelopen weken een beetje te haperen: na 22 oktober wist de club vier wedstrijden op rij niet meer te winnen.

Doelpuntrijke historie
Gezien de historie ligt een doelpuntrijke wedstrijd voor de hand. In de laatste zes wedstrijden dat de ploegen tegen elkaar speelden, werd maar liefst 28 keer gescoord: bijna 5 doelpunten gemiddeld per wedstrijd.

Laatste nieuws