Doelpuntloze remise tegen Feyenoord

Met de teruggekeerde Wessel Dammers in de basis heeft Willem II in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord gelijkgespeeld. Op de jeugdaccommodatie in Rotterdam werd het 0-0. 



Trainer Kevin Hofland koos voor een basiself met onder andere Daniel Crowley hangend aan de linkerkant, Michael de Leeuw ‘op tien’ en Jeremy Bokila in de punt van de aanval. 

Willem II deed niet veel onder voor de Rotterdammers, die op eigen bodem het initiatief namen. Dat leidde na vijf minuten tot een eerste kans voor Marcus Pedersen, maar het bekeken afstandsschot van de verdediger ging over de linkerbovenhoek. Het duurde een kwartier totdat Willem II in de doelmond van Feyenoord kwam. Na een voorzet van de prima spelende Leeroy Owusu werkte Feyenoord-nieuweling David Hancko de bal ternauwernood voor de voeten van Michael de Leeuw weg. 

Weinig uitgespeelde kansen

Het niet onwennig ogende centrale duo Dammers-Schouten had de organisatorische zaken achterin aardig op orde. Met afstandsschoten (Kökcü raakt de lat) en kopballen (Gimenez en Lopez óver de lat) werd Feyenoord gevaarlijk, maar een tegentreffer bleef Kostas Lamprou bespaard. Aan de hand van de voetbaldriehoekjes probeerden de Tricolores Feyenoord uit de organisatie te spelen. De ploeg van Arne Slot was daar niet van onder de indruk, maar het Tilburgse spel leidde wel steeds vaker tot (halve) kansen.

Leeroy Owusu en Max Svensson zorgden voor enige dreiging, maar een droge knal van de rechtsback in de handen van Bijlow en een voorzet van Svensson op De Leeuw bleven zonder gewenst resultaat: 0-0 bij rust. 

Kans Kabangu

In de tweede helft maakte Timon Wellenreuther zijn officieuze Feyenoord-debuut. De Duitser zag kort na de hervatting hoe zijn voormalige collega Dammers uit een hoekschop hoog over kopte. De grootste kans die daarop volgde was echter voor Elton Kabangu. Goed diep gestuurd door Woudenberg kwam de aanvaller na een uur oog in oog met Wellenreuther te staan. De keeper maakte zijn doel goed klein, waardoor het schot van Kabangu de weg naar het doel niet vinden kon. 



Nadat Willem II in de eerste tien minuten na de rust van zich afbeet, was het Feyenoord dat qua balbezit domineerde. Bij de keren dat de roodwitten in het strafschopgebied kwamen, zat er telkens een Willem II-been, voet of hoofd tussen. Chip Engels en Arya Gorshidian (O21) maakten een kwartier voor tijd hun officieuze Willem II-debuut. 

Ondanks dat Feyenoord hoofdzakelijk aan de bal was, werd aan beide kanten geen goede scoringskans meer gecreëerd. Een rommelig schot van Walemark ging twee minuten voor tijd naast. Daardoor eindigde het vriendschappelijke duel in 0-0. 

Opstelling Willem II

Lamprou, Owusu (77, Gorshidian), Dammers (61. Lachkar), Schouten (61. Woudenberg), Woudenberg (46. Lesquoy), Llonch (77. Engels), Crowley (46. Schroijen), Bosch (46. Verreth), De Leeuw (61. Crowley), Svensson (46. Doodeman), Bokila (61. Kabangu). 



Afwezig: Van den Berg (K), Heerkens, Hornkamp, Meerveld, Spieringhs, Oosting, Mathieu, Tel, Pal. 

Opstelling Feyenoord

Bijlow (46. Wellenreuther), Geertruida (46. Benita), Pedersen (46. Valk), Kökcü (46. Taabouni), Dilrosun (46. Walemark), Wieffer (31. Rasmussen), Idrissi (46. Jahanbakhsh), Timber (46. Danilo), Gimenez (46. Naujoks), Hancko (46. Szymanski), Hartman (31. Lopez). 

Bericht delen