Doelpuntloos gelijkspel in Utrecht

René Vermetten
Geert van Erven

Willem II heeft de sleutel voor succes in de Keuken Kampioen Divisie nog niet gevonden. Het op zes plaatsen gewijzigde elftal van Kevin Hofland kwam niet tot scoren in stadion Galgenwaard. Dat gold ook voor de thuisclub waardoor ook na afloop de ‘brilstand’ op het scorebord prijkte: 0-0.

Zoals viel te verwachten kwam het meeste initiatief in de eerste helft van Willem II. De beste kans was er echter een van de thuisclub. Leeroy Owusu was de eerste die probeerde de score te openen, maar zijn schot in de derde minuut ging ruim naast. De volgende mogelijkheid ontstond door geknoei in de Utrecht-defensie. Jeremy Bokila mocht buiten de zestien aanleggen. Via een tegenstander verdween de bal naast het Utrechtse doel. De daaropvolgende corner leverde een knal van Jesse Bosch op die door keeper Fabian de Keijzer uit het doel werd gebokst.

Ongelukkig
Bokila die bij afwezigheid van Jizz Hornkamp als diepste spits fungeerde speelde een ongelukkige wedstrijd. Had hij dus eerst de pech dat zijn schot via een tegenstander naast ging, in het verder vervolg van de eerste helft had hij meermaals te veel tijd nodig om in kansrijke positie tot een doelpoging te komen en werd hij na de pauze vervangen door Nick Doodeman. Ook Michael de Leeuw zag zijn inzet op een lage voorzet van Lucas Woudenberg via een tegenstander naast het doel gaan.

Gevaarlijke counters
De thuisclub was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Een counter in de 15e minuut leverde de grootste kans op. Taylor Booth nam het Willem II-doel onder vuur waar Kostas Lamprou tot zijn opluchting de bal via de paal terug in het veld zag springen, de rebound van Derensili Sanches Fernandes ging vervolgens naast.

Een tweede razendsnelle counter was evenmin succesvol omdat er te vroeg en van te grote afstand werd afgedrukt. Op slag van rust moest Lamprou redding brengen door een vliegend schot van Joshua Rawlins over zijn doel te tikken daardoor bleef het scorebord na 45 minuten leeg: 0-0.

Weinig kansen
Na rust drong Willem II steeds vaker aan, maar echt gevaarlijk werd het zelden. Uitzondering was de 60e minuut met een goede actie van Max Svensson waarna Nick Doodeman op de keeper stuitte. Ook kansjes voor Wessel Dammers en opnieuw Doodeman bleven onbenut. Aan de ander kant verdween de bal wel in het doel maar de treffer van Eliano Reijnders werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aangemoedigd door de meegereisde Tilburgse fans bleven de Tricolores het proberen, maar naar mate de tijd vorderde verdween ook de hoop op een overwinning.

Die kwam er bijna toch nog één minuut voor het verstrijken van de speeltijd. Het schot van Daniel Crowley stuitte echter via de lat voor de doellijn terug in het veld.

Teleurstelling
Met 5 punten uit 4 duels heeft Willem II niet de seizoenstart waarop werd gehoopt. Die teleurstelling was ook merkbaar bij de 400 meegereisde supporters. Negentig minuten waren zij luid hoorbaar, steunden de ploeg en smeekten zelfs om een ‘alles of niets’ in de slotfase, maar na het laatste fluitsignaal lieten ook zij hun frustratie verbaal de vrije loop. Vrijdag kan Willem II zich al revancheren wanneer het in eigen huis ADO Den Haag ontvangt.