'Dit smaakt natuurlijk naar meer'

'Dit smaakt natuurlijk naar meer'
Fotografie door
Willem II Media

Een belangrijke stap in het herstel van Thijs Oosting was donderdagmiddag het meest in het oog springende nieuws tijdens het persmoment van trainer Reinier Robbemond. De middenvelder maakt aanstaande zaterdag bij Willem II O21 zijn officieuze rentree. Oosting raakte eind februari 2022 zwaar geblesseerd en mag eindelijk weer minuten maken.

Dat doet hij met O21 op bezoek in Heerenveen. Trainer Reinier Robbemond gunt Oosting vooral veel plezier bij zijn rentree. ‘Ik hoop vooral dat Thijs geniet van alles dat bij een wedstrijddag hoort. De busrit, de warming-up, het teamgevoel in de kleedkamer en natuurlijk het pakweg halfuur dat hij op het veld zal staan. Het plezier om weer op het veld te staan met de bal aan zijn voet, dat gun ik Thijs na zo’n lange revalidatie zeer.’ Robbemond heeft niet overwogen om Oosting vrijdagavond al in de wedstrijdselectie op te nemen. ‘Dat komt wel. Laat Thijs eerst zaterdag deze mooie stap zetten en kijken hoe hij het ervan afbrengt.’ 

Afbeelding
freek

Thijs Oosting maakt zaterdag zijn rentree bij Willem II O21, dat om 15.00 uur in Friesland tegen SC Heerenveen O21 speelt. 

Betere sfeer
Door de overwinningen op Helmond Sport en FC Eindhoven merkt Robbemond dat de sfeer erop vooruitgegaan is. ‘Aan de medewerkers, de selectie, de supporters en de berichten in de media merk ik dat het sentiment snel kan keren. Zo werkt de voetballerij. Soms speel je goed en hoor je te winnen. Wanneer dat dan toch niet gebeurt, dan is het voor ons zaak om ons niet te laten leiden door emoties en de positieve ontwikkelingen vast te houden. Almere-uit was zo’n wedstrijd. Dat we nu twee keer op rij winnen, dat smaakt natuurlijk naar meer. Maar daarvoor moeten we deze drive binnen de lijnen wel iedere keer weer kunnen opbrengen.’ 

Afbeelding
training

Onvoorspelbaar Dordrecht
FC Dordrecht is vrijdag de derde tegenstander in acht dagen. In Dordt speelden de Tricolores teleurstellend gelijk: 2-2. Robbemond zag de Dordtenaren dit seizoen opvallende resultaten boeken. Koploper PEC en hoogvlieger FC Eindhoven werden in Dordrecht verslagen. ‘Ik vind Dordrecht een onvoorspelbare ploeg. Ze wisselen in wedstrijd van systeem en hebben behendige spelers met verrassende acties in huis. We hebben in Dordrecht punten laten liggen, dat mag ons in eigen huis niet nog eens overkomen’, zegt Robbemond. 

De Tilburgse ziekenboeg blijft zoals die de afgelopen week was. Dat betekent dat Jesse Bosch, Thijs Oosting en Nick Doodeman ontbreken.

Willem II – FC Dordrecht begint vrijdag 10 februari om 20.00 uur. De wedstrijd staat in het teken van stichting Matchis, dat eenmalig op de borst van de wedstrijdshirts staat.