Discutabele rode kaart breekt Willem II op

Discutabele rode kaart breekt Willem II op

Op de drempel van de avondklok zijn de wolken boven het Koning Willem II stadion alleen maar donkerder geworden. Tegen PEC Zwolle speelden de Tilburgers een goede eerste helft, kwamen op voorsprong, maar werden vlak voor rust met de zoveelste tegenvaller van het seizoen geconfronteerd. Scheidsrechter Sander van der Eijk presenteerde Kwasi Wriedt een rode kaart die dit weekend nog vaak zal worden besproken. Het bleek een kantelpunt te zijn. Met tien man kon Willem II in de tweede helft niet voorkomen dat PEC Zwolle met 1-3 aan de haal ging met de winst.  

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Henk de Jonge, de oud-trainer die deed terugdenken aan de legendarische promotie van Willem II naar de eredivisie in 1979.

Geïnspireerd door de tweede helft tegen RKC Waalwijk liet Adrie Koster zijn ploeg beginnen met Mats Köhlert en Mike Trésor op de flanken. Daarnaast was aanvoerder Jordens Peters achterin weer van de partij. Dat er spanning op de wedstrijd stond, werd duidelijk toen Jorn Brondeel een terugkopballetje van Sebastian Holmén maar ternauwernood onder controle kreeg.  

Eerste kans
Na wat aftastende openingsminuten was het voor Willem II meteen raak. In de tiende minuut bracht Vangelis Pavlidis de bal op tot Kwasi Wriedt, die om zijn as draaide en droog raak knalde: 1-0. Vier minuten later liet oud-Willem II’er Virgil Misidjan zich voor PEC Zwolle zien. Zijn voorzet vanaf rechts werd rakelings over gekopt. Even later kwam Willem II goed weg toen een diepe bal tussen Brondeel en PEC-aanvaller Clement in viel. Clement kreeg de bal over Brondeel, maar Freek Heerkens kon hem tot corner verwerken. In een op en neer golvende wedstrijd was het vervolgens weer de beurt aan Willem II. PEC doelman Zetterer moest gestrekt gaan voor een schot van Mats Köhlert en een scherpe voorzet van Leeroy Owusu kon nét niet ingetikt worden door Pavlidis. 

Wriedt viert de openingstreffer

Noodlot
Een scherpe corner van Mike Trésor leidde In de 42e minuut bijna alsnog tot een tweede Tilburgse treffer. Met een reflex voorkwam Zetterer een eigen doelpunt van Bram van Polen. Uit de daaropvolgende Tilburgse aanval sloeg totaal onverwacht het noodlot toe. In een poging om de bal door te spelen raakte Wriedt, naast de bal, ook de enkel van PEC-speler Van Duinen. Of was het juist Van Duinen die zijn voet voor de bal had gezet? Scheidsrechter Van der Eijk was onverbiddelijk en trok direct rood. 

Op slag van rust moet Wriedt het veld verlaten

Gifbeker
Zonder Wriedt moest een gehavend Willem II aan de tweede helft beginnen. De tien Tricolores probeerden PEC van het Tilburgse doel te houden, maar zagen Reza Ghoochannejhad in de 58e minuut gelijk maken. Vier minuten later maakte diezelfde Ghoochannejhad zelfs zijn tweede, waardoor Willem II tegen een achterstand aankeek: 1-2. Met Vincent Schippers voor Trésor probeerde Willem II het tij weer te keren. Dat werd in de 62e minuut nóg moeilijker toen scheidsrechter Van der Eijk de Tilburgse gifbeker nog een beetje bijvulde en PEC een penalty gaf. Ghoochannejhad maakte ook van de gelegenheid gebruik: 1-3. 

Klap te boven komen
Het ontbrak Willem II vervolgens aan het zo broodnodige geluk om weer in de wedstrijd te komen. Een kopbal van Köhlert werd door Zetterer uit de hoek getikt en een schot van Llonch werd overgetikt tot corner. Met Görkem Saglam en Ché Nunnely in de ploeg voor Selahi en Köhlert, probeerde Willem II nog een vuist te maken. Het mocht niet baten. Met een pijnlijke 1-3 nederlaag ging Willem II het veld af. De Tilburgse malaise werd nog het best gesymboliseerd door Pol Llonch, die nog lange tijd teleurgesteld op het veld achterbleef. Willem II resteert dit weekend niets anders dan de zoveelste klap te boven te komen.  

Pol Llonch wordt getroost door Chima Onyeike

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws