De week van de waarheid

De week van de waarheid
Auteur
Berry van Ierland

De spanning in de kelder van de Eredivisie is om te snijden. Welke clubs weten het vege lijf te redden? En welke clubs spelen volgend seizoen een treetje lager? Voor de Tricolores begint de week van de waarheid in eigen huis tegen Heracles Almelo. Een overwinning zou een belangrijke stap in de goede richting zijn. Onze gasten hebben ongetwijfeld andere plannen.

Belang bij positief resultaat
Almelo haalde afgelopen weekend opgelucht adem na het zwaarbevochten gelijkspel in de derby tegen FC Twente. Met 34 punten op de teller is Heracles Almelo nagenoeg vrij van degradatiezorgen. Door de nederlagen van N.E.C., Go Ahead en FC Groningen is er zelfs nog uitzicht op de play-offs om deelname aan Europees voetbal. Ook onze gasten hebben daardoor nog alle belang bij een positief resultaat. En dat in een seizoen waarin belangrijke aanvallers als Kaj Sierhuis en oud-Willem II-er Ismail Azzaoui met zware blessures wegvielen en de club door vervelende omstandigheden afscheid moest nemen van Rai Vloet. Ook doelman Janis Blaswich is al een tijdje uit de roulatie. Als vervanging voor Sierhuis contracteerde Heracles Samuel Armenteros, voor wie Tilburg geen onbekend terrein is.

Afbeelding
armenteros

Samuel Armenteros als Willem II'er in actie tegen Heracles, zijn voormalige én huidige club. 

Trainer Frank Wormuth, die deze zomer overstapt naar FC Groningen, kan vanavond geen beroep doen op Anas Ouahim die geschorst is na zijn rode kaart tegen FC Twente. Heracles maakte vrijdagmiddag de opvolger van Wormuth bekend. Carlos Vicens (momenteel assistent-trainer bij Manchester City) tekent een contract tot de zomer van 2024.

 

Wisselvallig
Het seizoen van Heracles kenmerkt zich door wisselvalligheid en het grote verschil tussen de resultaten op het eigen kunstgras en die op vreemde bodem. Op de 26 behaalde punten in de thuiswedstrijden is menig eredivisionist jaloers. Met slechts 8 punten buitenshuis bezetten de Tukkers samen met Willem II de laatste plek in de eredivisie. Des te opmerkelijker is dat Heracles juist de laatste twee uitwedstrijden tegen Fortuna en FC Groningen wist te winnen.
 
De historie
De ontmoeting Willem II – Heracles stond in de Eredivisie zestien keer eerder op het programma. Negen keer trokken de Tricolores aan het langste eind. Heracles stapte vijf keer als winnaar van het veld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Tilburg troffen had Vangelis Pavlidis met twee treffers een groot aandeel in een klinkende 4-0 zege voor Willem II. Eerder dit seizoen pakte Heracles in Almelo de volle winst in blessuretijd (3-2).  

Afbeelding
azroui

Oud-Tricolore Ismail Azzaoui schiet in Almelo laat de winnende 3-2 binnen en schreeuwt het uit van vreugde. 

Uitverkocht
Wat deze statistieken waard zijn zal vanavond in een uitverkocht Koning Willem II stadion moeten blijken. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Allard Lindhout. Danny Makkelie is de VAR. Zij die geen kaartje wisten te bemachtigen kunnen de wedstrijd volgen op ESPN1. 

Bericht delen