De tegenstander: SBV Excelsior

De tegenstander: SBV Excelsior

Zaterdag speelt Willem II in het eigen Koning Willem II stadion zijn derde thuiswedstrijd tegen de verrassing van het seizoen: Excelsior uit Rotterdam.

Verrassing
Als er dit seizoen, tot op dit moment, een club verrast in de eredivisie is het zeker Excelsior. Het team van de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag, begon de competitie met overwinningen in Enschede tegen FC Twente en in eigen huis tegen FC Groningen. Daarna volgden twee nederlagen tegen ADO Den Haag op het eigen verbouwde Woudestein en in De Kuip tegen Feyenoord. Afgelopen weekend werd de draad weer opgepakt met een fraaie overwinning tegen Heracles Almelo op eigen veld. Hierdoor bivakkeert de ploeg op een fraaie zesde plaats, acht plaatsen hoger dan Willem II. 

Voormalig Willem II spelers
De afgelopen zomer vertrokken met Tom van Weert, Sander Fischer, Rick Kruys, Adil Auassar, Jeff Stans, Brandley Kuwas, Daan Bovenberg en Daryl van Mieghem, maar liefst acht spelers die regelmatig in de basisopstelling stonden. Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de nieuwe spelersgroep weer behoorlijk op niveau. Vooral met het aantrekken van middenvelder Ryan Koolwijk sloeg de ploeg een belangrijke slag. Maar ook de oud Willem II spelers Terell Ondaan en Anouar Hadouir zijn tegenwoordig actief op Woudestein. Op de slotdag van de transferperiode verbond ook spits Mike van Duinen zich nog voor drie jaar aan de club.

Concurrent
Voor aanvang van de competitie werd Excelsior samen met Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, Roda JC, NEC en FC Twente gezien als concurrent voor Willem II in de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud. Natuurlijk zijn ze dat nog altijd, maar hierbij helpt het zeker als de punten zaterdag in Tilburg blijven. Met jouw steun behoort dit zeker tot de mogelijkheden! (GH)

Laatste nieuws