De Match van je Leven
Fotografie door
Toin Damen

Willem II – FC Dordrecht staat vrijdag in het teken van stichting Matchis. Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel als mogelijk een donor krijgen. Deze transplantatie is voor deze patiënten van levensbelang. Zonder geschikte donor is de kans op overlijden zeer groot. De kans dat een donor matcht met een patiënt is heel klein, daarom zijn er zoveel mogelijk stamceldonoren nodig. Matchis Fonds Stamceldonatie heeft als hoofddoel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Matchis waardoor meer passende donoren gevonden kunnen worden levens gered worden.

Fanatiek Willem II’er Serge Rossmeisl was één van de patiënten voor wie in het voorjaar van 2022 een stamceldonor gevonden werd om de acute leukemie te bestrijden. Serge was al zijn leven lang Willem II-supporter, speelde nog in de jeugd van Willem II en zat bij elke thuiswedstrijd met zijn kinderen, vrouw, vrienden en broer op de tribune. Als directeur van de FBO (de belangenorganisatie voor alle profclubs) zette hij zich in voor clubs en spelers. Zo bestond zijn privéleven en werk veelal uit voetbal, met Willem II als zijn ‘favoriet clubje’.  

Afbeelding
Serge

Van perspectief naar mokerslag

Serges behandelingstraject verliep in het begin voorspoedig. Zijn bloedwaarden schoten omhoog en de perspectieven gaven hoop. Maar het noodlot sloeg toe. In september kregen Serge, zijn vrouw Loeke en kinderen Milan en Bo een mokerslag te verwerken. De stamceltransplantatie had niet het gewenste effect. De leukemie was terug en de specialisten konden niets meer doen. Serge moest afscheid gaan nemen van zijn geliefden en overleed eind oktober op slechts 48-jarige leeftijd.

Eeuwig dankbaar

Ondanks deze vreselijke afloop van een langdurig traject zijn Serge en zijn vrouw nog steeds eeuwig dankbaar voor de stamceltransplantatie. Daardoor hebben Serge en zijn gezin negen maanden ‘bonustijd’ gekregen. In die bonustijd heeft Serge heel bewust afscheid kunnen nemen van zijn familie, vrienden en gezin en heeft hij de mooiste gesprekken kunnen voeren, dierbare momenten mogen beleven en de cirkel van zijn leven rond kunnen maken. Serge heeft in die periode het onvermijdelijke sterven omarmd en vol liefde van zijn ontzettend mooie leven afscheid genomen. 

Afbeelding
Serge

In de laatste weken van zijn leven sprak Serge regelmatig met zijn vrouw over zijn laatste wensen. Serge kon vanwege zijn gezondheid niet meer naar Willem II, maar hoopte dat zijn club na zijn overlijden alsnog een wens in vervulling kon laten gaan: Matchis helpen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genezen of ook deze bonustijd gegund is. 

Die wens laten we ter nagedachtenis aan Serge in vervulling gaan. 

Matchday = Matchisday 

Hoe? Dat doen we op verschillende manieren. Om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor Matchis stelt onze periode- en maatschappelijk partner AVEC de uitingen op de borst van het thuisshirt en de LED-boarding graag aan Matchis ter beschikking. We zijn AVEC zeer dankbaar dat zij hiertoe bereid zijn en Matchis een warm hart toedragen. 

Afbeelding
Serge

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in en om het Koning Willem II stadion gecollecteerd om tot een zo’n groot en mooi mogelijk bedrag te komen. Doneren kan via de QR-code op de collectebussen en met contant geld. De opbrengst wordt gebruikt om zoveel mogelijk nieuwe stamceldonoren te registreren en typeren. Niet bij de wedstrijd of wil je direct doneren? Dat kan! Klik hier.  

Wil je doneren én het gedragen shirt van jouw favoriete speler? Via MatchWornShirt.com worden de gedragen en gesigneerde Willem II-shirts geveild. De volledige opbrengst komt uiteraard ten goede aan Matchis Fonds Stamceldonatie

Doneren of donor worden? 

De snelste en gemakkelijkste manier om te steunen is door een willekeurig bedrag te doneren. Daarmee help je Matchis Fonds Stamceldonatie om nieuwe stamceldonoren te registreren. De kosten per registratie (35 euro) worden gemaakt door het registreren, laboratoriumonderzoek en het beheren van het groeiende donorbestand. Personen t/m 35 jaar kunnen gratis donor worden, maar Matchis maakt bij elke registratie (welke leeftijd dan ook) kosten voor die registratie. De kans op een match is erg klein, maar doordat steeds meer mensen doneren of donor worden, groeit de kans op een match. Overweeg je stamceldonor te worden? Dat kan natuurlijk ook. Kijk hier voor meer informatie over stamceldonatie. Waar je ook voor kiest: bedankt voor jouw bijdrage!

 

Over Matchis Fonds Stamceldonatie

Matchis Fonds Stamceldonatie heeft als primair doel het zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Matchis waardoor er meer passende donoren kunnen worden gevonden voor patiënten die een stamceldonor nodig hebben. De gelden die worden ingezameld worden dan ook geheel ingezet voor de wervingsactiviteiten van Stichting Matchis.

Kijk hier voor meer informatie over Matchis Fonds Stamceldonatie.  

Bericht delen