De kers op de taart zetten in eigen huis
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Geert van Erven

De gouden gelijkmaker van Michael De Leeuw op bezoek bij FC Dordrecht maakte het officieel: Willem II speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. Het eerste promotiefeest direct ná het duel met de Dordtenaren is al achter de rug, maar zal toch vooral dienen als opmaat naar meer. Want in de laatste wedstrijd van het seizoen kan de ploeg van Peter Maes zich tot kampioen kronen.  

En dat Willem II in de laatste competitiewedstrijd uitgerekend Telstar treft, is een déjà-vu van jewelste. Want tien jaar geleden, op 21 april 2014 om precies te zijn, waren de Witte Leeuwen ook de tegenstander in de kampioenswedstrijd van Willem II. Destijds zat er in Tilburg voor Telstar niet meer in dan het accepteren van een figurantenrol. De Tricolores beleefden dankzij goals van Ali Messaoud, Jonas Heymans en Ruud Boymans (2x) een eenvoudige middag, die door puntverlies van naaste achtervolger FC Dordrecht uitmondde in een geweldig kampioensfeest.  

Afbeelding
meerveld

Trainersduo doet het goed
Waar Willem II het behalen van de titel in 2014 niet in eigen hand had, is dat nu wel het geval. Bij een overwinning op Telstar is het vierde kampioenschap op het tweede voetbalniveau van Nederland een feit. Bij een gelijkspel of nederlaag is het van belang dat nummer twee Roda JC níét wint van FC Groningen. Maar of winnen van Telstar een makkelijke klus wordt, moet nog blijken. Wie naar de resultaten tot en met speelronde 24 kijkt, zou zeggen van wel. Telstar stond toen stijf onderaan met slechts 16 punten. En in diezelfde speelronde werd met maar liefst 6-1 verloren van MVV Maastricht. Hierna volgde het ontslag van trainer Mike Snoei, die werd opgevolgd door assistent-trainers Anthony Correia en Ulrich Landvreugd.  

En dat bleek – hoe wrang dat ook klinkt – een goede zet van de clubleiding. Onder leiding van het trainersduo pakte Telstar 19 punten, waarvan 14 in het eigen 7/11 Stadion. En dat gebeurde een aantal keer tegen niet de minste tegenstanders. Zo werd ADO Den Haag met 3-1 verslagen en kwamen directe promotiekandidaten Roda JC en FC Groningen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  

Eddahchouri is op schot
Met de wedstrijd tegen koploper Willem II volgt er voor Telstar dus opnieuw een krachtmeting met een club uit de top-drie van de Keuken Kampioen Divisie. Met bovengenoemde resultaten tegen sterke ploegen zal het met het zelfvertrouwen in Velsen-Zuid wel snor zitten. Maar waar Telstar dan hoogstwaarschijnlijk niet graag aan terug wil denken, is de eerdere ontmoeting met Willem II dit seizoen. De Tricolores hadden geen kind aan hun tegenstander en wonnen met 1-5. De doelpuntenmakers aan Tilburgse zijde waren Jesse Bosch, Nick Doodeman (2x), Jeredy Hilterman en Thijs Oosting. De eretreffer van Telstar kwam op naam van Zakaria Eddahchouri, die veel indruk maakt dit seizoen. De 23-jarige spits was tot nu toe achtief in 26 competitiewedstrijden, waarin hij 14 keer doel trof. Met die statistiek laat hij collega-aanvallers Youssef El Kachati (6 goals) en Mohammed Tahiri (5 goals) ver achter zich.

Willem II zal dus op de hoede moeten zijn voor de scoringsdrift van Eddahchouri, die zijn kwaliteiten dit keer moet laten zien in een uitverkocht en kolkend Koning Willem II stadion. Het duel met Telstar begint om 20.00 uur en is live te volgen via ESPN 2, Willem II Radio op Juke en het Matchcenter op de website.  

Afbeelding
oosting

Bericht delen