Dare Wines Wijn- en Smaakproeverij, dat smaakt naar meer 

Dare Wines Wijn- en Smaakproeverij, dat smaakt naar meer 

Op de tweede verdieping van het Koning Willem II stadion vond maandag weer de jaarlijkse Dare Wines Wijn- en Smaakproeverij plaats. Maar liefst 375 gasten en twintig deelnemende restaurateurs zorgden samen voor een smakelijke en gezellige avond. Het was voor het eerst sinds het najaar van 2019 dat de Dare Wines Wijn- en Smaakproeverij georganiseerd kon worden. 

Bij binnenkomst werden de gasten verrast met een glaasje champagne met daarin een steentje. Voor een van de gasten zou dit een heel speciale verrassing worden; in één van de glazen was een echte diamant van GASSAN Diamonds verstopt. 


Al vroeg gezellig 
Na een kort welkomstwoord door algemeen directeur Martin van Geel begaven de gasten zich verdeeld in groepen naar de business boxen, waar de restaurateurs een lekker gerecht presenteerden en een bijpassende wijn werd geserveerd. Na verloop van tijd klonk het clublied, een teken om door te schuiven naar de volgende restaurateur. De avond was nog maar net van start of de eerste positieve geluiden waren er al. ‘De avond kan nu al niet meer stuk, gewoon vanouds gezellig’, aldus Annie van Casteren. Opvallend veel restaurateurs staan of stonden voorheen ook gewoon op de tribune bij Willem II, bleek al ook snel. Maar ook het creëren van naamsbekendheid was een veelgehoorde drijfveer onder de deelnemende bedrijven. 

Passies die samenkomen 
Tim de Kort van Restaurant Stad Parijs gaf aan dat het ook vooral leuk is om deel te nemen. ‘Het is toch een andere manier van werken, dan in de keuken op de zaak.’ Ook mooi waren de woorden van Ricky Spijkers van Gastrobar RIX: ‘Twee passies komen hier samen. Koken en wijn samen met Willem II.’ De gasten kregen allerlei gerechten voorgeschoteld. Zo viel er te genieten van diverse soorten vis, vlees, kaas, groenten en fruit.

Wesley Spieringhs vond het een leuke eerste kennismaking met dit sponsorevenement. ‘Veel gerechten waren lekker, maar ik heb toch een voorkeur voor de visgerechten.’ Als luchtige noot was er onder leiding van Henry van Amelsfort, Paul Coehorst en Timon Wellenreuther een feestelijke Duitse box. De bekende currywurst met een pulletje bier kon hier natuurlijk niet ontbreken. 


Diamant 
Halverwege de avond kreeg de gezellige avond voor Thieu en Julia Brouwers van Brouwers Bedding (leveranciers van de bedden voor spelers) een bijzonder tintje. Wat bleek, Julia had de echte diamant in haar champagneglas. Ze zal de diamant in een ring laten plaatsen, ‘ter herinnering aan een schitterende avond’, verklapt ze. ‘Hopelijk brengt dit Willem II het geluk om het seizoen tot een goed einde te brengen’, vult haar man nog aan. 

Winnaar 
Nadat alle restaurateurs op deze manier waren bezocht, was het tijd voor een heerlijk dessert en de prijsuitreiking. Het beste gerecht van de avond werd door een vakkundige jury, bestaande uit Pol Llonch en Leo Alkemade, gekozen. Ze hadden vooral gekeken naar de presentatie van de borden, de smaak, de uitleg die werd gegeven, de totale beleving en de combinatie van wijn en gerecht. ‘Het was geen makkelijke taak’, gaf Pol na afloop aan. ‘Het niveau lag ook erg hoog’, aldus Leo. ‘Twee kanshebbers op de titel kwamen boven drijven, de een was fantastisch mooi opgemaakt, de andere had een voortreffelijke smaak.’ Restaurant Stad Parijs ging uiteindelijk met de titel aan de haal. Hun gerecht bestond uit een pincho met buikspek, coquille, truffelsaus en gebrande noten. Dit alles geserveerd met een Spaanse Monastrell. 

Het winnende gerecht en de winnaars met de jury. 

De restaurateurs, deelnemers en organisatoren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Dare Wines Wijn- en Smaakproeverij, dat hopelijk gewoon weer over een jaar zijn volgende editie kan gaan beleven. 

Wilt u nog eens genieten van de smakelijke gerechten van de restaurateurs? Bekijk hier de volledige lijst.

Toin Damen

Laatste nieuws