Damil Dankerlui tekent tot 2020 bij Willem II

Willem II heeft zich versterkt met verdediger Damil Dankerlui. De 21-jarige rechtspoot komt over van Ajax en tekent een contract tot de zomer van 2020. Willem II heeft de optie om het contract met een jaar te verlengen. 

Dankerlui werd opgeleid door SV Almere en Almere City FC en stapte in 2011 over naar de jeugdopleiding van Ajax. De afgelopen vier seizoenen was hij in totaal 83 wedstrijd actief voor Ajax, hoofdzakelijk in de Eerste Divisie bij Jong Ajax.

Stap dichterbij
‘De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij. Bij Willem II ben ik waarschijnlijk een stap dichterbij het spelen van wedstrijden in de Eredivisie. Dat is toch hét niveau waarop je als voetballer in Nederland wilt spelen’, vertelt Dankerlui. 

In Portugal
Maandag laat in de avond arriveerde Dankerlui in Portugal bij de accommodatie van Willem II. ‘Deze week ben ik kamergenoot van Giliano (Wijnaldum, red.). Hij is ook nieuw en heeft qua kennismaking een paar dagen voorsprong op mij. Hij heeft me dus al een en ander kunnen uitleggen, aldus een glimlachende Dankerlui. 

Rugnummer 34
Bij de Tricolores gaat de aanvallend ingestelde rechtsback spelen met rugnummer 34. Het rugnummer waarmee zijn voormalig teamgenoot Abdelhak Nouri bij Ajax speelde. ‘Appie is een goede vriend van me. Bij Ajax trainden, aten en lachten we samen. Het was zeer ingrijpend en emotioneel wat er van de zomer met hem gebeurd is. Door dit rugnummer te kiezen, wil ik laten zien dat ik in gedachten bij hem en zijn familie ben.’

Langere tijd gevolgd
Technisch dirceteur Joris Mathijsen: ‘We volgden Damil al langer en we zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft. Hij is de gewenste versterking waarnaar wij op zoek zijn geweest.’

Damil, welkom bij Willem II en wij wensen jou veel succes!
 

Laatste nieuws