'Daar hebben we mee te dealen'
Fotografie door
Geert van Erven

In Dordrecht sluit Willem II zondag de eerste seizoenshelft voorlopig af. Na de drie weken durende ‘herfststop’ volgen de wedstrijden tegen NAC en De Graafschap voordat de winterstop begint. Het zijn de gevolgen van het WK in Qatar. ‘Daar hebben we mee te dealen.’ 

Hofland wil de herfstbreak ingaan met drie punten erbij. Omdat hij niet tevreden kan terugkijken op het gelijkspel in Venlo en omdat FC Dordrecht met een vijfmansverdediging speelt, is een andere formatie een optie. ‘4-3-3 is onze stijl, maar we kijken ook naar 3-4-3 en 4-4-2’, zegt hij over de mogelijk alternatieve speelwijze om Dordt te bestrijden. 

Papa Schroijen, Schouten terug

De aanwezigheid van Joeri Schroijen in stadion De Krommedijk is niet 100% zeker. De aanvaller miste de vrijdagtraining omdat hij donderdagavond vader is geworden van een zoon. Hofland: ‘Joeri krijgt de ruimte om er voor zijn vrouw en kind te zijn. Als hij morgen (zaterdag, red.) kan komen trainen en aangeeft zondag te kunnen spelen, dan gaat hij uiteraard mee naar Dordrecht.’ Erik Schouten keert terug in de selectie. Thijs Oosting en Nick Doodeman ontbreken. 

Puzzelwerk

Na zondag spelen de Tricolores de eerstvolgende wedstrijd op zondag 11 december in eigen huis tegen NAC Breda. Een tussenperiode van 20 dagen zonder betaald voetbal. Wat Hofland betreft had de herfstbreak overgeslagen mogen worden. ‘In de drie weekenden na FC Dordrecht hadden we best tegen NAC, De Graafschap en Roda JC kunnen spelen. Dan had de KKD een normale winterstop gehad. Het zij zo. Wij, en de andere teams, hebben met deze WK- en competitieplanning te dealen.’ 

FC Dordrecht - Willem II is zondag op drie manieren te volgen. Live bij ESPN, via Willem II Radio (JUKE) en de liveblog. 

Bericht delen