Cruciale zege in Den Haag

Cruciale zege in Den Haag

Willem II heeft donderdagmiddag in de strijd om lijfsbehoud uitstekende zaken gedaan. In Den Haag werd ADO met 1-4 verslagen. In een erg sterke eerste helft namen de Tricolores een comfortabele 0-3 voorsprong. Vangelis Pavlidis (2x) en Kwasi Wriedt waren de doelpuntenmakers, na de rust scoorden Michiel Kramer (ADO) en Ché Nunnely: 1-4. Door dit resultaat heeft Willem II directe handhaving in eigen hand. De Hagenezen moeten het komend seizoen op een niveautje lager doen. 
 
Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis gingen beide ploegen voluit. Het resulteerde in een schot van Kwasi Wriedt recht op keeper Martin Fraisl en een afstandsschot van John Goossens, dat buiten bereik van Aro Muric via de paal terug het veld in kaatste. In de vijfde minuut viel de openingstreffer: een voorzet van Mike Trésor vanaf de linkerflank werd door Pavlidis met een subliem tikje in het doel gewerkt: 0-1. 

Pavlidis viert zijn openingstreffer.

Curieus doelpunt 
In de 22e minuut kreeg Ché Nunnely de bal op randje buitenspel in de voeten. De grensrechter vlagde voor buitenspel waardoor de Haagse verdediging het liet lopen. De voorzet van Nunnely werd door Pavlidis bij de tweede paal binnen getikt. De VAR keurde even later tot ontsteltenis van ADO Den Haag de treffer wel goed: 0-2. 

Comfortabele voorsprong 
Willem II bleef jagen op een volgende treffer. Een schot van Nunnely strandde. In de 35e minuut kreeg ADO een penalty, nadat Sven van Beek met zijn linkerknie Jonas Arweiler in het zestienmetergebied raakte. El Khayati ging achter de bal staan en schoot laag in de rechterhoek, waar Muric de bal knap pakte.

Aro Muric kiest de goede hoek en keert de penalty.

Het spektakel in de eerste helft was nog niet voorbij. Driess Saddiki mocht ongehinderd met de bal opkomen, de bal kwam via Pavlidis bij Wriedt, die keeper Fraisl met een schot in de verre hoek verschalkte: 0-3.

Hoop teniet gedaan
Trainer Ruud Brood probeerde direct na rust met een drievoudige wissel te redden wat er nog te redden viel. Aanvankelijk schoot ADO Den Haag daar echter niets mee op. Willem II beperkte zich tot het tegengehouden van de bal en bleef daarin makkelijk overeind. Halverwege de tweede helft redde Michiel Kramer de Haagse eer met een treffer in de verre hoek: 1-3. Als er nog een sprankje hoop in de Haagse harten was, werd die direct teniet gedaan. Een voorzet van Wriedt werd door Nunnely in het doel gekopt: 1-4. 

Nunnely viert een voor hem ongewoon doelpunt: een kopgoal. 

In het resterende Haags kwartiertje bleef Willem II moeiteloos overeind. Doordat FC Emmen in eigen huis van SC Heerenveen won (3-1), kan Willem II zondag in eigen huis door van Fortuna te winnen het Eredivisieschap veilig stellen. FC Emmen gaat op bezoek bij het vandaag  gedegradeerde VVV-Venlo. Fortuna Sittard heeft theoretisch nog kans op play-offs voor Europees voetbal.

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws