Column: Wat 'n gezwets!

Column: Wat 'n gezwets!

Over pakweg een jaar of wat loopt Sint Nicolaas te voet door de Tilburgse straten, omdat de ‘Partij voor de Dieren’ het Sinterklaaspaard in de ban heeft gedaan, durft niemand meer iets vrijelijk te zeggen, bang voor racist of anderszins te worden uitgemaakt en zijn de omgangsvormen en verdraagzaamheid in ‘de Tweede Kamer’ zover gedaald, dat de burger beschamend spreekt over het ‘Elitair Haags Zootje’. 

Wij voetballiefhebbers zullen het waarschijnlijk nog steeds moeten doen met een overvloed aan zogenaamde hulp- of specifiek-trainers, die bij zowat elk zichzelf respecterende club rond ‘n elftal hangen. Hoofdtrainers, assistent-trainers, keeperstrainers, spitsentrainers, bewegingstrainers, techniektrainers, krachttrainers, personal-trainers, mediatrainers, hometrainers  en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ‘n geldverspilling! Het gekke is dat we vroeger als Willem II met één trainer en wat zware medicine-ballen boven in de Eredivisie speelde en nu jaar in jaar uit met ‘n trainertje of drie-vier en veel betere faciliteiten moeten vechten om er in te mogen blijven. 

De huidige trainers in ons land belichamen mijns inziens dan ook de zelfoverschatting van het totale Nederlandse voetbal. Je hoort ze onophoudelijk papegaaien of vangaalen! Als de TV-camera eenmaal draait, is dat meestal een vrijbrief om de al bedrogen kijkers nog eens extra op de pijnbank te leggen. Dat de heren nog steeds niet in de gaten schijnen te hebben dat ze volkomen voor ‘Jan met de korte achternaam’ staan, omdat tegenwoordig honderdduizenden mensen via allerlei media naar dezelfde wedstrijd hebben gekeken en gezien hun bovengemiddeld IQ echt nog wel het verschil weten te maken tussen wat goed is of slecht, maar dan toch doodleuk moeten aanhoren dat het wel aardig was, is onmiskenbaar beschamend te noemen. Zeg gewoon op z’n Tilburgs dat het weer ‘kut meej peren’ was of iets dergelijks, maar probeer ons niet weg te zetten als een stelletje dombo’s die er maar aan moeten wennen te pas en te onpas ’s nachts gillend wakker te schrikken van het ons voorgeschotelde. 

Enfin, gelukkig hebben de wedstrijden tegen landskampioen PSV en laagvlieger Go Ahead Eagles ons vier punten en het nodige vertrouwen opgeleverd. Met wat minder angst, wat meer druk op de tegenstander, een stuk minder slordig en de absolute wil om te winnen, moeten we de onderste regionen voorgoed achter ons kunnen laten. We gaan het zien!

Laatste nieuws