Column: Rensenbrink? Tegen de paal!

Column: Rensenbrink? Tegen de paal!

De meeste voetballers genieten momenteel van hun vakantie. Dat geldt niet voor een selecte groep wereldtoppers. Die bereidt zich voor op het WK in Rusland, waar Nederland - op team Kuipers na - schittert door afwezigheid.  Toch zal er voor de ware voetballiefhebber voldoende te genieten zijn. Het oranje shirt blijft in de kast, maar toch gaan we er eens goed voor zitten. Wellicht kunnen we over vier jaar een nieuw hoofdstuk schrijven in de inmiddels rijke WK-historie van Oranje.  

Want wat waren er dichtbij in Zuid-Afrika. Arjen Robben en het voetje van Iker Casillas. Net niet! Ik denk meteen ook terug aan lang vervlogen tijden. Het totaalvoetbal in 1974 onder leiding van Johan Cruijff, Johan Neeskens en Willem van Hanegem. Net niet tegen Duitsland. Verslaggever Herman Kuiphof sprak de historische woorden “zijn we er toch weer ingetuind”. Vier jaar later in Argentinië was het opnieuw net niet. “Rensenbrink? Tegen de paal!” De ouderen onder ons herinneren zich de woorden van Theo Reitsma nog als de dag van gisteren. Toch is het al veertig jaar geleden. In 1978 kwam er een einde aan de successen van een gouden generatie voetballers. Later dat jaar droeg ene Adrie Koster, de nieuwe trainer van Tricolores, drie keer het Oranje-shirt.

Zo ben ik toch terechtgekomen bij onze eigen club die me veel nader aan het hart ligt dan het kwakkelende Oranje. Nog maar een paar weken geduld en we kunnen gaan kijken naar onze nieuwe aanwinsten. In Diessen zijn we er natuurlijk weer bij. Daar kan geen WK-wedstrijd tegenop.

Bierland
 

Laatste nieuws