Column: Op zijn Grieks

Column: Op zijn Grieks

In Diessen liet hij voor het eerst zijn gezicht zien. Tot grote vreugde van de plaatselijke schonen, want Konstantinos ‘Kostas’ Tsimikas scoort in elk geval met zijn looks. Parelwitte tanden in een gebronsd gelaat, donkere ogen om bij weg te zwijmelen en een hip oorknopje op de koop toe. De gedroomde prins, maar dan zonder het witte paard. De gemiddelde bakvis smelt voor minder. 
 
Tegen de Zeeuwse Selectie maakte Tsimikas zijn eerste doelpunt voor Willem II. De Griekse huurling moet Derrick Tshimanga doen vergeten. De Belgische Congolees oogde soms wat onbeholpen, maar als linksback deed hij weinig verkeerd. Met enige regelmaat stoomde ‘Katuku’ op langs de zijlijn. Zijn voorzet was alleen wel voor verbetering vatbaar. Als we oud-journalist Ted van Leeuwen, tegenwoordig technisch directeur bij het Deense Esjberg, moeten geloven dan is dat juist het sterke wapen van Tsimikas. Kom maar op met die assists, Fran Sol weet er wel raad mee.  
 
De ene Kostas ging, de andere kwam. Tsimikas mag hopen dat hij net zo populair wordt als zijn succesvolle land- en naamgenoot. Kostas Lamprou groeide in Tilburg uit tot sterkhouder. Vooral in zijn laatste seizoen pakte hij punten met zijn katachtige reflexen en ongekende sprongkracht. Week in week uit bewees Kostas het ongelijk van roeptoeter Johan Derksen die bij Voetbal Inside geen mogelijkheid onbenut liet om de draak te steken met de Griek. Ten onrechte, want Lamprou bewees een meer dan Eredivisiewaardige doelman te zijn. 
 
Ach ja, de gabbers van Voetbal Inside slaan wel vaker een plankje mis. René van der Gijp kreeg ooit de lachers op zijn hand door wekelijks PSV-back Stanislav Manolev af te branden. ‘Die kan er he-le-maal niets van,’ voegde hij er steevast aan toe. Lachen, gieren en brullen, maar het was vooral makkelijk scoren over de rug van een ander. Galgenhumor om de kijkcijfers. Voor de goede orde: Manolev staat intussen op 47 interlands voor Bulgarije. Gijp kwam in zijn tijd niet verder dan zes. Johan Derksen staat op nul, evenveel als Cor Siertol.  
 
Kostas Lamprou haalde zijn sportieve gram in Tilburg. Alleen daarom al verdient hij een mooie club in binnen- of buitenland. De fans van Lamprou kunnen hun Griekse vlaggen weer tevoorschijn halen, want Konstantinos Tsimikas is niet van plan om het nieuwe lachertje van Voetbal Inside te worden. Hij wil slagen in Nederland, net als Lamprou. Kostas wat het kost. 
 

Laatste nieuws