Broers Van Berkel verlengen contract

Broers Van Berkel verlengen contract

Niels en Floris van Berkel staan ook dit seizoen onder contract bij Willem II. De Tilburgse broers spelen al jaren in de Willem II Jeugdopleiding en hebben onlangs voor een seizoen bijgetekend.

Voor zowel Niels (20) als Floris (18) is dit niet het eerste contract. Niels tekende in 2021 zijn eerste eenjarige verbintenis, Floris tekende in 2019 een opleidingscontract. Niels sloot bij trainingen en oefenwedstrijd van het eerste elftal in de voorbereiding regelmatig bij de selectie aan. Inmiddels traint en speelt hij samen met Floris bij O21.

Floris (l) en Niels. 

‘Dit nieuwe contract en mijn tijd met het eerste elftal geven mij motivatie om mijn droom om in het eerste te debuteren na te blijven jagen’, zegt Niels. De linksback kwam in het seizoen 2014 – 2015 naar Willem II. Zijn hoogtepunt was de promotie met O21 naar Divisie 1 afgelopen seizoen.

Zelfde team
Dat Niels en Floris broers zijn en voetbal in het bloed zit, betekent niet dat de twee qua speelstijl op elkaar lijken. Floris: ‘Niels is een hardwerkende back die graag mee opstoomt en een goede voorzet heeft. Ik ben een middenvelder die graag de bal in de voeten heeft en het spel verdeeld. Het is mooi om met mijn broer sinds dit seizoen samen op het veld te staan. Hij is altijd een voorbeeld voor me geweest en heeft me veel geleerd.’ Niels beaamt dat het bijzonder is dat de twee Van Berkels in hetzelfde team zitten. ‘Het is natuurlijk bijzonder, maar eenmaal op het veld zijn we gewoon teamgenoten.’

Niels en Floris, gefeliciteerd met de contractverlenging!

Willem II Media

Laatste nieuws