Blessurespook nekt Willem II

Blessurespook nekt Willem II

Ook in de tweede wedstrijd zonder publiek is Willem II er niet in geslaagd de punten in Tilburg te houden. Snelle doelpunten in de eerste en tweede helft werden de Tricolores, die opnieuw geplaagd werden door blessures, tegen FC Twente fataal: 0-3. 

Het blessurespook zit Willem II op de hielen. Eindelijk was de rechtsbackpositie ingevuld dankzij de terugkeer van Leeroy Owusu, maar wederom moest Adrie Koster puzzelen. Zowel aanvoerder Jordens Peters als sterkhouder Pol Llonch ontbraken vanwege lichte klachten. Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook Driess Saddiki uit. De twee creatieve middenvelders Görkem Saglam en Mike Trésor kregen zo noodgedwongen een controlerende rol toebedeeld.

Driess Saddiki moet geblesseerd naar de kant.

Koelbloedig
De wedstrijd was amper begonnen of Willem II keek al tegen een achterstand aan. Een slordige inspeelpass van Saglam werd onderschept door Václav Černý. De oud-Ajacied bedacht zich geen moment en lanceerde zijn spits Danilo, die alleen voor Robbin Ruiter koelbloedig afrondde. 

De openingsfase verliep stroef aan Tilburgse zijde. Daarna kwam de formatie van Koster iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. De grootste kans was voor Sebastian Holmén, die na een cornervariant goed inkopte. Twente-doelman Joël Drommel liet zien dat hij in topvorm verkeert en ranselde de bal onder de lat vandaan.

Pavlidis op zoek naar een gaatje in de verdediging van FC Twente.

VAR
De start van de tweede helft was een kopie van de eerste. Binnen een paar minuten troffen de Tukkers doel, nu via een harde schuiver van Jayden Oosterwolde. Ook daarna stichtte het nog ongeslagen FC Twente het meeste gevaar. Na een uur spelen wees scheidsrechter Higler op advies van de VAR naar de stip vanwege een handsbal van Nelom. Ruiter stopte de pingel van Danilo, maar had geen antwoord op zijn rebound: 0-3. Daarna was de wedstrijd logischerwijs gespeeld. 

Ambities
Jan-Arie van der Heijden maakte na negen jaar zijn rentree bij Willem II, dat ook na rust niet veel verder kwam dan wat speldenprikjes. De handige Cerny teisterde namens FC Twente nog de lat, maar verder leed bleef de Tricolores bespaard.

Van der Heijden is weer terug op het oude nest.

Na vier punten uit vier duels snakte Willem II naar een overwinning om de aansluiting met de subtop te hervinden. Door de terechte nederlaag tegen FC Twente is die ambitie voorlopig nog ver weg.

Geert van Erven

Laatste nieuws