Berry’s Blog #2: een vol huis

Berry’s Blog #2: een vol huis

Rond deze tijd van het jaar is het maar wat druk in huize Van Gool. Niet alleen vanwege Pakjesavond en Kerst, ook omdat twee Van Gool’s jarig zijn. Mijn oudste zoon Luc vierde zijn 14de verjaardag en ikzelf mocht er voor de 44ste maal aan geloven. Een vol huis, met veel familie en vrienden over de vloer dus. 

Streppel back in town
Dat volle huis zie ik ook graag vrijdagavond, maar dan aan de Goirleseweg bij de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en het kalenderjaar 2016. Wij, de rood-wit-blauwen, nemen het dan op tegen die andere rood-wit-blauwen, mét pompeblêden. We verwelkomen Jurgen weer, sinds hij ons in mei ternauwernood in de Eredivisie hield en door de voordeur vertrok. 

Waar zie je dat nog?
Heerenveen is de laatste tegenstander in de eerste seizoenshelft, maar de Friezen hielden ons al in het begin van het seizoen ‘bezig’. Jordens, zou-ie nou wel of niet naar Heerenveen gaan? Ik ben blij voor onze club en supporters dat hij uiteindelijk hier is gebleven en hoop dat we binnenkort een krabbel mogen zetten onder een nieuw contract dat hem nog langer aan ons bindt. 
Jordens is down to earth en een echt boegbeeld van onze club geworden.  Het is mooi dat hij tegen Go Ahead Eagles zijn 150ste wedstrijd in ons shirt speelde. Waar zie je dat tegenwoordig nog? Voetballers wisselen tegenwoordig sneller van club dan mijn vrouw van schoenen. Ik hoop en verwacht dat Jordens bij ons ook de 250 vol gaat maken. 

Opgaande lijn
Een stemmetje in mijn hoofd vertelt me tegen deze tijd van het jaar om even terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Vooruit dan…. 
De verliespartijen tegen Vitesse en Heracles voelden als een valse start, maar na de historische stunt in de Arena (1-2 winst op Ajax), is er in het spel een opgaande lijn te zien. Een lijn die overigens nog steeds stijgend is, want uit de laatste vier wedstrijden werden zes punten gehaald, zonder dat we verloren of ook maar één tegendoelpunt incasseerden. Lekker! Met een mooi resultaat tegen Streppel en co morgenavond kunnen we met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Vol huis
De afgelopen maanden is gebleken dat de steun van jullie, supporters en sponsoren, onze jongens over moeilijke fases in wedstrijden heen kan helpen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en geschreeuw). Daarom hoop ik in de tweede seizoenshelft nog meer Willem II-supporters in het stadion welkom te heten. Verwen daarom je maat, broer, vader, jezelf of wie dan ook met een halve SeizoenClubCard en hopelijk is onze thuishaven dan steeds vaker een zo goed als vol huis. Mét feest.

Laatste nieuws