Ben Rienstra op huurbasis naar Tilburg

Ben Rienstra op huurbasis naar Tilburg

Middenvelder Ben Rienstra speelt dit seizoen op huurbasis voor Willem II. De 27-jarige Alkmaarder wordt door de Tricolores gehuurd van AZ. 

‘Door het vertrek van Anouar Kali zochten wij een ervaren controlerende middenvelder, het liefst een die de Nederlandse taal beheerst. Ben voldoet volledig aan dat plaatje en we zijn dan ook erg verheugd met zijn komst naar Willem II’, aldus technisch directeur Joris Mathijsen. 

Bijna 200 wedstrijden
Rienstra kwam in de Eredivisie eerder uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle en AZ en speelde in totaal bijna 200 competitiewedstrijden. Onlangs scoorde Rienstra nog de winnende treffer voor AZ (2-1) in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II. 

'Willem II de beste keuze'
Meerdere clubs waren in de race voor Rienstra, die er uiteindelijk voor koos om een jaar verhuurd te worden aan Willem II. ‘Ik had ook naar het buitenland gekund, maar na goed overleg met mijn familie heb ik besloten dat Willem II de beste keuze is. Dat Willem II al langer interesse in me toonde, heeft vanzelfsprekend meegespeeld’, aldus Rienstra die binnenkort voor de tweede keer vader wordt. 

Verantwoordelijkheden
Over zijn aanstaande rol bij de Tricolores sprak hij al met trainer Erwin van de Looi. ‘Rondom de oefenwedstrijd van zo’n twee weken geleden sprak ik al even met hem. In dit jonge elftal ben ik een van de meer ervaren jongens en ik schroom dan ook niet om mijn verantwoordelijkheden te krijgen en te nemen.’

Rienstra gaat spelen met rugnummer 23. Waarom? Bekijk de video!

Laatste nieuws