Belangrijke maand start in Venlo

Belangrijke maand start in Venlo

Willem II opent het jaar 2021 vanmiddag in stadion De Koel tegen VVV-Venlo. Beide ploegen hebben negen punten, maar door een beter doelsaldo staan de Tilburgers (16-30) op de ranglijst boven het elftal van Hans de Koning (20-42). Gesterkt door een bijna fitte selectie en een fraai gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Ajax, reist Willem II naar Venlo.

VVV speelt zijn thuiswedstrijden in stadion De Koel. Eén van de merkwaardigste stadions van Nederland, voornamelijk omdat het in een diepe kuil ligt. De stadionnaam is daarnaar vernoemd: Koel is Limburgs voor kuil. De hoog gelegen kleedkamers en het veld worden gescheiden door de befaamde 40 treden. Lang speelden de Venlonaren op kunstgras, maar sinds de zomer groeit er weer echt gras.  

De 40 traptreden in De Koel (foto © ProShots, Joep Leenen)

Internationals
Willem II en VVV hebben op dezelfde positie een international uit hetzelfde land in dienst. Vangelis Pavlidis en Georgios Giakoumakis strijden samen om de spitspositie in het Griekse elftal van bondscoach John van ‘t Schip. De centrumverdedigers Sebastian Holmén en Kristopher Da Graca, sinds enkele dagen actief in Venlo, hebben allebei al caps achter hun naam van het Zweedse nationale elftal. Naast Da Graca maakte VVV van de week de komst van huurling Leon Guwara (FC Utrecht) wereldkundig. 

Resultaten
Voor beide teams is de korte termijndoelstelling om zo snel mogelijk weg te geraken uit de onderste regionen. VVV begon het seizoen goed met met winst in Drenthe tegen FC Emmen (3-5) en een gelijkspel in eigen huis tegen FC Utrecht (1-1). Negatieve uitschieter was in speelronde zes de 0-13 nederlaag tegen Ajax. Daarna werd in acht wedstrijden gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle en gewonnen van Heracles Almelo. 

    Wed. W G V P DS.
15 Willem II 14 2 3 9 9 16-30
16 VVV-Venlo 14 2 3 9 9 20-42

Historie
In de Eredivisie speelden VVV en Willem II 32 keer tegen elkaar. De ploegen houden elkaar goed in evenwicht met ieder twaalf overwinningen en achtmaal een gelijkspel. Alleen het doelsaldo is met 55-52 in Tilburgs voordeel. De laatste wedstrijd in De Koel (9 februari 2019) eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Peniel Mlapa verzorgde de Limburgse productie. Daniel Crowley maakte de 1-1 uit een penalty.  

VVV-Venlo - Willem II begint om 14.30 uur en is te zien bij ESPN 3. Scheidsrechter is Jochem Kamphuis, Erwin Blank is in Zeist de VAR. Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op Willem II – VVV-Venlo. Speel bewust, 18+.

Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws