Bekerwinnaar Nico van Elderen overleden

Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat voormalig eerste elftalspeler Nico van Elderen afgelopen zaterdag op 87-jarige leeftijd is overleden. Nico speelde tussen 1955 en 1967 maar liefst 308 wedstrijden voor Willem II. 



Nico begon zijn voetballoopbaan bij RKVV Brabantia in Eindhoven. In 1955 maakte hij op 19-jarige leeftijd de overstap naar Willem II, waar hij in 1967 zijn carrière als profvoetballer beëindigde. Hij kwam net iets te laat bij Willem II om de kampioensjaren (’52 en ’55) als speler mee te maken.

Afbeelding
123
Nico van Elderen bij zijn Willem II-debuut op 28 augustus 1955 tegen SHS.

Toch kon hij terug kijken op een geslaagde carrière als profvoetballer. Meestal speelde Nico als aanvaller op de linkerflank of op het middenveld. Hij was een technisch vaardige speler en een harde werker die inzet combineerde met zijn aantrekkelijke speelwijze. Hij wisselde op maat gegeven passes af met geslaagde dribbels. Zijn speelstijl bezorgde hem veel sympathie bij de supporters.



Bekerfinale en Manchester United

In zijn 308 wedstrijden voor De Tricolores scoorde hij 28 doelpunten. Hij maakte enkele sportieve dieptepunten mee, want Willem II degradeerde in zijn contractperiode drie keer. Daardoor moest hij in de seizoenen 1957-1958, 1963-1964 en 1967-1968 in de eerste divisie spelen. Daar tegenover stond onder andere de promotie in 1958 en het winnen van de KNVB-beker in 1963.

Afbeelding
nvE 1
Nico van Elderen op 7 juni 1958 op de schouders bij de promotie naar de Eredivisie.

In oktober '63 speelde hij als linkshalf de uitwedstrijd tegen Manchester United. Zijn laatste wedstrijd voor Willem II speelde hij op 4 mei 1967 tegen Sparta in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar zijn oude liefde Brabantia en speelde daar nog tot in de jaren zeventig.

Vrijdag eén minuut stilte

Familie en vrienden nemen aanstaande vrijdag afscheid van Nico. Voor de aftrap van Willem II – TOP Oss wordt ter nagedachtenis aan Nico één minuut stilte gehouden.  

We wensen zijn echtgenote Marie, kinderen en kleinkinderen voor de komende tijd veel sterkte toe.

Afbeelding
nve portret

Bericht delen