Bedankt strijder!

Bedankt strijder!

Na vier seizoenen en exact honderd duels met trots het rood-wit-blauw te hebben gedragen, verlaat Driess Saddiki Willem II. De middenvelder zet zijn carrière de komende twee jaar voort bij Umm-Salal SC in Qatar. 

Saddiki (25) verlaat Nederland met gemengde gevoelens. ‘Naar Qatar gaan is voor mij als voetballer en als persoon een sprong in het diepe. Ik zie het als een sportief avontuur en ontken niet dat het ook financieel aantrekkelijk is. Ook vind ik in een nieuwe cultuur nieuwe mensen leren kennen erg interessant, al ga ik mijn familie, vrienden en iedereen bij Willem II ongetwijfeld erg missen.’ 


Vaste waarde
In 2018 maakte Saddiki na de promotie met Fortuna Sittard de overstap naar Willem II. In zijn eerste seizoen was hij met 21 optredens (waarvan veel invalbeurten) nog geen vaste waarde. In het seizoen 2019-2020 veroverde de Limburger een vaste basisplek. Die stond hij vervolgens nooit meer af. Een bovenbeenblessure zette helaas wel een streep door een grote fase van het teleurstellende seizoen 2020-2021, maar de onvermoeibare Saddiki vocht zich sterk terug en speelde afgelopen jaar op één duel na alle wedstrijden van de Tricolores. In zijn laatste en honderdste officiële wedstrijd schoot hij op prachtige wijze zijn derde Willem II-treffer binnen. 

Driess in duel met twee spelers van Progrès Niederkorn (voorronde Europe League in Luxemburg). 

'Brok in mijn keel' 
Saddiki groeide de afgelopen vier seizoenen binnen de club en bij supporters vanwege zijn strijdlustigheid, balveroveringen, teamgeest en rustige en aardige karakter buiten de lijnen uit tot een gewaardeerde collega en Willem II’er. Saddiki: ‘Bij Willem II heb ik op meerdere gebieden enorme stappen gemaakt. Bij deze mooie club ben ik een betere voetballer geworden. Ook kwam ik hier in 2018 als jongeman terecht. Vier jaar later trek ik als een volwassen persoon en trotse Willem II’er de deur achter me dicht. Dat doe ik met een brok in mijn keel, want ik heb zoveel te danken aan mijn teamgenoten, stafleden, mensen binnen de club en natuurlijk de fantastische supporters. Al die mensen wens ik op persoonlijk en sportief gebied het beste toe, met natuurlijk een terugkeer van de club in de Eredivisie als het grote doel voor komend seizoen.’ 

Driess, we bedanken jou voor de mooie momenten die we samen met jou bereikt hebben en voor jouw strijd in het belang van de club, ook in tijden dat het minder ging. We gunnen jou het allerbeste voor de toekomst en wensen je veel succes in Qatar!

Geert van Erven & Toin Damen

Laatste nieuws