Bedankt Mats!

Bedankt Mats!

Mats Köhlert verruilt Willem II na drie seizoenen voor sc Heerenveen. De multifunctionele speler heeft in het Abe Lenstra stadion een contract tot de zomer van 2025 getekend. ‘Jullie maken deze club speciaal.’ 

Köhlert blijft dus in Nederland actief. In mei 2019 koos de in Hamburg geboren en getogen Duitser met Willem II voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Zijn drie seizoenen in Tilburg waarin hij tot 98 officiële wedstrijden kwam, zijn hem ondanks wisselende resultaten goed bevallen.  

Op Instagram laat Köhlert weten: ‘Tilburg, Willem II, ik kan niet onder woorden brengen wat de laatste drie jaar bij deze club voor mij betekenden. Om op het veld te staan met jullie achter ons, ongeacht de situatie, was een ongelooflijk gevoel dat ik nooit zal vergeten of niemand van me kan afnemen. Jullie maken deze club speciaal. Voor mij is het nu tijd om iets nieuws te gaan doen en me door te ontwikkelen. Ik weet zeker dat we elkaar gauw terug gaan zien in de Eredivisie. Tilburg, je hebt voor altijd een speciale plek in mijn hart.’


Visitekaartje
Köhlert maakte zijn Willem II-debuut op 2 augustus 2019. In de openingswedstrijd van dat Eredivisie-seizoen in Zwolle werd het 1-3 en speelde Köhlert de hele wedstrijd. Drie weken later gaf matchwinner Köhlert met twee schitterende thuisdoelpunten tegen FC Emmen (2-1) zijn visitekaartje af. 

Köhlert viert een van zijn twee goals tegen FC Emmen.

Strijdlust
Naast zijn aanvallende bijdragen verdiende Köhlert veel lof voor zijn strijdlust, veelzijdigheid en professionaliteit. Als linksbuiten, maar ook als linksback en rechtsbuiten, gaf Köhlert de strijd nooit op en bikkelde hij voor iedere bal, tot de laatste minuut. Afgelopen seizoen eindigde hij in de speler van het seizoen-verkiezing nipt achter Timon Wellenreuther. Wel werd hij meerdere malen verkozen tot King of the Month (speler van de maand). In drie seizoenen Willem II kwam Köhlert tot negen goals, negen assists en pakte hij slechts zes gele en géén rode kaarten. 

Mats, bedankt voor jouw eindeloze inzet voor de club! We wensen je veel succes in Heerenveen. 

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws