Beauty Crowley zorgt voor winst in Groningen

Toin Damen

Willem II heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Groningen klopte het net als vorig seizoen de plaatselijke FC met 0-1. Daniel Crowley kroonde zich met een fraaie boogbal van buiten de zestien tot matchwinner. De deze week gecontracteerde vleugelaanvallers Aras Özbilis en Donis Avdijaj maakten hun eerste minuten in het rood-wit-blauw.

Zowel de thuisploeg als de bezoekers moesten op zoek naar eerherstel. FC Groningen ging in de eerste speelronde hard onderuit tegen Vitesse, Willem II verloor ongelukkig van VVV Venlo, mede vanwege een gebrek aan scorend vermogen. Om dat probleem het hoofd te bieden sloeg de club deze week toe op de transfermarkt en legde Aras Özbiliz en Donis Avdijaj vast.

Nieuwelingen op de bank
Ondanks de aanwezigheid van de twee nieuwelingen, wijzigde Koster zijn team op één positie: Atakan Akkaynak nam de plaats in van de geblesseerde Elmo Lieftink. Özbiliz en Avdijaj namen plaats op de bank. Koster had zijn ploeg voorbereid op een tegenstander die fel uit de startblokken zou komen. Dat viel uiteindelijk mee, al waren er wel enkele speldenprikjes via met name Ritsu Doan en Tom van Weert. De Tricolores stonden positioneel goed en speelden geconcentreerd waardoor het nooit en grote problemen kwam.

Doelpunt van de week
Daniel Crowley, die niet onverdienstelijk voorin de tegenstander probeerde op te jagen, toonde na 34 minuten spelen zijn echte kwaliteit door van buiten het strafschopgebied de bal op zeer fraaie wijze in het Groningse doel te deponeren: 0-1. Timon Wellenreuther voorkwam met een fraaie zweefduik de gelijkmaker en zag in de extra tijd van de eerste helft een bal van Tom van Weert voorlangs gaan.

Klok tikt in voordeel Willem II
In het eerste kwartier na rust kwam de voorsprong van Willem II niet in gevaar, maar toen ging plots de thuisclub nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Koster verving James McGarry voor Donis Avdijaj. Bij aanvang van de tweede helft was Aras Özbiliz Jordy Croux al af komen lossen. Met name daardoor bleef ook Willem II kansen creëren. Doelpunten vielen er niet meer. In de vijf minuten extra tijd had Willem II alle geluk van de wereld dat een van de weinige onoplettendheden in de verdediging de ploeg niet fataal werd. Een inzet van Van Weert rolde naast het Tilburgse doel waarna scheidsrechter Jeroen Manschot voor het einde van de wedstrijd floot.