Aras Özbiliz op huurbasis naar Willem II

Aras Özbiliz wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Turkse Besiktas. De aanvaller trainde in afwachting van het rondkomen van de huurdeal al anderhalve week mee. Woensdagochtend werd het papierwerk afgerond, waardoor Özbiliz een seizoen lang het rood, wit en blauw zal dragen. Vrijdagavond is hij tegen FC Groningen inzetbaar.  

De 28-jarige Armeen, opgegroeid in Nederland, genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Voor de Amsterdammers maakte hij in november 2010 zijn Eredivisiedebuut. Na twee seizoenen bij Ajax 1, ging Özbiliz naar Rusland. Daar kwam hij in 3,5 jaar uit voor Kuban Krasnodar (24 wedstrijden) en Spartak Moskou (38 wedstrijden). 

Huurperiodes

Begin 2016 werd Özbiliz door Besiktas overgenomen van Spartak en direct voor een seizoen uitgeleend aan Rayo Vallecano. Het seizoen daarop keerde hij terug naar Besiktas. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Sheriff Tiraspol (Moldavië). 

'Alle positiies'

Bij Willem II keert de behendige Özbiliz terug op de Nederlandse velden. Technisch directeur Joris Mathijsen. ‘De bezetting in onze aanval was nog te dun. Met Aras halen we een type speler in huis dat we nog niet hadden. Hij kan voorin op alle posities uit de voeten.’

Vertrouwde omgeving

Özbiliz: ‘De laatste jaren waren moeizaam en heb ik weinig gespeeld. Nu wil ik weer kunnen genieten van het spelletje. Het is voor mij een heel bewuste keuze geweest om naar Willem II te komen. Ik ken Adrie, en vooral Gery, goed van mijn tijd bij Ajax. Met hen werken in een vertrouwde Nederlandse omgeving, dat voelt heel goed.’

Bericht delen