Akkoord over tijdelijke salarisverlaging

Akkoord over tijdelijke salarisverlaging

Willem II heeft met spelers, stafleden, directie en alle overige medewerkers van de club overeenstemming bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Bij de gesprekken met alle werknemers zijn de richtlijnen van de spelers- en trainersvakbonden en de werkgeversorganisatie in acht genomen. 

Martin van Geel, algemeen directeur: ‘Als gevolg van de noodzakelijke beëindiging van de competitie, is de club ook financieel getroffen. Om die reden hebben wij onze supporters en sponsoren gevraagd ons te blijven steunen door het voortijdig geëindigde seizoen te laten voor wat het is en geen aanspraak te willen maken op enige vorm van tegemoetkoming. Het doet ons goed te zien dat daar massaal gehoor aan is gegeven. Dat geeft nog maar eens aan hoe hecht onze Willem II-familie is.’

Loonoffer
‘Wij beseffen dat een dergelijk verzoek ook vraagt om zelf in de spiegel te kijken. Afgelopen seizoen heeft Willem II mede door de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren een geweldig seizoen gedraaid. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook samen door deze moeilijke periode gaan. Daarom brengen gedurende de tijd waarin we zonder publiek spelen, alle medewerkers een loonoffer. De gesprekken die Joris (Mathijsen, red.) en ik daarover met de hardwerkende mensen binnen de organisatie voerden, heb je liever niet. Maar het begrip overheerst en dat typeert de eensgezindheid binnen de club’, aldus Van Geel. 

Sterk collectief
Ook de spelersgroep ziet in dat de situatie vraagt om flexibiliteit en solidariteit. Aanvoerder Jordens Peters: ‘Iedereen binnen het team heeft er begrip voor dat ook spelers water bij de wijn moeten doen. Dat we het daar met zijn allen snel over eens waren, dat tekent de spelersgroep en het sterke collectief dat we samen vormen. Dat toonden we afgelopen seizoen al op het veld en het is noodzakelijk en goed dat we dat in deze situatie ook buiten de lijnen doen.’  

Wij bedanken onze supporters, sponsoren en medewerkers die juist in deze moeilijke periode in het belang van de club denken en ons daarmee een steuntje in de rug geven. 

Geert van Erven

Laatste nieuws