Aanval op plek 8 mislukt in Enschede

De vraag vooraf was of Willem II als kersverse nieuwkomer in het linkerrijtje al direct een aanval kon inzetten op de nummer 8 FC Twente. Het antwoord was 70 minuten lang: Nee. Maar in de slotfase beet Willem II eindelijk van zich af, de ploeg kwam nog dichtbij een gelijkspel, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Tukkers die met 2-1 zegevierden.

Ook in Enschede nam de thuisclub vanaf de aftrap het initiatief. Bersant Celina had al na twee minuten FC Twente op voorsprong kunnen zetten. Ook Fredrik Jensen was in die gelegenheid maar toen stonden er al vijftien minuten op de klok. De Tukkers combineerden bij vlagen frivool, maar het was niet voldoende om de Willem II-verdediging te laten wankelen. Niets aan de hand dus voor Willem II dat zelf een schot van Funso King Ojo zag worden gekeerd door keeper Nick Marsman en pech had dat de aanvallers van Willem II een goede voorzet van Jordy Croux onberoerd lieten lopen.

PLOTSELINGE 1-0

Toch was daar plots na 27 minuten spelen de voorsprong voor FC Twente. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Darryl Lachman ongelukkig in eigen doel gekopt: 1-0. Fran Sol was niet veel later dichtbij de gelijkmaker maar omdat hij met enig fortuin de bal voor zijn voeten kreeg, kon hij die onvoldoende de juiste richting mee geven. Willem II liep echter vlak voor rust meer schade op. Enes Ünal zag op 20 meter voor het doel geen directe afspeelmogelijkheid en besloot daarop, met succes, maar zelf uit te halen. Met een 2-0 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

FC TWENTE DOMINEERT

Nog meer dan in de eerst helft domineerde de thuisclub het begin van de tweede helft. Spits Ünal was meermaals gevaarlijk en Kostas Lamprou moest handelend optreden om een 3-0 achterstand te voorkomen. Tot score kwam de thuisploeg echter niet meer en plots was daar een treffer voor Willem II. Uit een corner kwam de bal in een mêlee van spelers voor de voeten van Jordy Croux, die raak schoot: 2-1

WILLEM II RUIKT KANS

De treffer van Croux bracht FC Twente aan het wankelen. Met nog 20 minuten te spelen rook Willem II zijn kans en oogde de thuisclub veel minder zeker van een zege. Thom Haye was het dichts bij succes. Zijn uithaal spatte op de paal uiteen. Ook Elmo Lieftink kreeg een kans op 2-2 toen hij op het doel van keeper Marsman af mocht. Zijn schot werd geblokt.

VERBAZING BIJ VAN DE LOOI

Trainer Van de Looi moest na afloop op de persconferentie erkennen dat een gelijkspel te veel zou zijn geweest voor zijn ploeg. ‘Ik heb me vooral verbaasd over ons spel in de eerste helft. We hebben niet gedaan wat er was afgesproken. Je roept de problemen dan over jezelf af en dat hebben we niet meer kunnen herstellen.’