62ste ontmoeting tussen NAC Breda en Willem II

Willem II speelde in de clubhistorie van alle clubs het meest tegen NAC Breda. Het is zondagmiddag alweer de 62ste ontmoeting tussen beide ploegen. Wat moet je weten over de derby en beide ploegen?

Van de voorgaande ontmoetingen eindigde de derby zeventien keer in een gelijkspel. Willem II won de derby 20 keer en scoorde daarin in totaal 72 maal. Met scoren heeft Willem II dit seizoen zeker geen moeite. De Tricolores scoorden elf keer in de laatste vijf wedstrijden en verzamelden daarmee zeven punten. NAC scoorde in de laatste vijf wedstrijden zes keer. Dat leverde de Bredanaars zes punten op. 

'Citizens' in Breda
Opvallende spelers bij NAC zijn de Spanjaarden Angelino en Garcia. Beiden zijn gehuurd van Manchester City. Angelino is het meest actief tijdens het wedstrijden. Hij verstuurde de meeste passes (1265) en daarnaast zorgde hij voor de meeste dribbels (76). Garcia wordt geroemd vanwege zijn goede techniek. Dit komt ook in de statistieken tot uiting. Garcia zorgde voor maar liefst 55 'key passes'. Negen van deze passes waren lang, 46 kort. Ondanks alle goede passes leverde het maar één keer een assist op. 

Tekst gaat verder onder foto
am

Ben Rienstra in duel met Manu Garcia tijdens Willem II - NAC Breda op 8 december 2017 (fotografie: Geert van Erven)

Persoonlijke succesjes
Bij Willem II vallen meerdere spelers op. Ben Rienstra is 'Speler van de Maand maart' bij het AD, Fran Sol is de topscorer van de Eredivisie en Kostas Tsimikas scoorde volgens Voetbal International het 'Doelpunt van de Maand maart' én werd door de Eredivisie CV uitgeroepen tot 'Talent van de Maand maart'. De Griek drukt zijn stempel nadrukkelijk op het spel van Willem II: hij verstuurde 26 key passes, dat uitmondde in drie assists. Ook maakte Tsimikas twee goals, beide geproduceerd binnen het strafschopgebied. 

Leeftijden
De leeftijden van de twee 'gemiddelde basisteams' lopen flink uiteen. De gemiddelde leeftijd van de basisopstelling van Willem II in de laatste wedstrijd was 24 jaar, bij NAC was dat 22 jaar. Het verschil zit hem met name in het middenveld.  

Play-offs
De laatste keer dat Willem II de derby won zal bij veel Willem II supporters nog lang in het geheugen gegrift staan. Op 22 mei 2016 won Willem II in Tilburg met 3-1. Doordat het een play-off betrof en de heenwedstrijd in 2-1 voor NAC eindigde, verzekerde Willem II zich die middag van Eredivisiebehoud. 


 

Laatste nieuws