100% focus op de competitie 

100% focus op de competitie 

Dat winst en verlies dichtbij elkaar liggen bleek afgelopen week wel. Na de overwinning op AZ volgde de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Heerenveen. Na die wedstrijd waren er een paar dagen voor herstel én voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

PEC Zwolle gaat voor ieder punt
In de competitie bezet PEC Zwolle de 15e plaats met 17 punten. Elf punten werden door de Zwollenaren in het eigen stadion gehaald. De overige zes punten werden in twee uitwedstrijden behaald tegen FC Emmen (1-3) en VVV Venlo (1-2). Daarmee bevindt de club zich in de gevarenzone en heeft slechts één punt voorsprong op ADO Den Haag. Voor de ploeg van John Stegeman gaat nu elke wedstrijd tellen en zal het moeten strijden voor elk punt. De huidige plaats op de rangplaats van PEC Zwolle past in ieder geval niet bij de ambities van de club voor dit seizoen. Wedstrijden met een degradatiekandidaat leveren vaak strijd en spektakel. De wedstrijd van PEC Zwolle van vorig weekend tegen FC Utrecht bewees dat al en eindigde in 3-3. Topscoorder bij PEC Zwolle is op dit moment Reza Ghoochannejhad met zes doelpunten. Basisspelers zijn verder o.a. Dennis Paal, Lennart Thy, Mustafa Saymak en Thomas Lam. In de voorgaande drie competities wist Willem II twee maal te winnen (in seizoen 18/19 met 2-0 en in seizoen 16/17 ook met 2-0). In seizoen 17/18 werd verloren met 2-3.

Strijden voor de overwinning
De Tricolores zijn gewaarschuwd en moeten zich wapenen tegen een ploeg die in de degradatiezone staat. Hoe lastig dat is weten de Tilburgers uit de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Tegen Fortuna Sittard werd het op 21 december 0-0. Het lukte toen niet om de stugge verdediging te breken. Met de flow waarin de Tricolores nu zitten én met de steun van duizenden Willem II supporters zou je zeggen dat het moet lukken de derde plaats vast te houden. 


 

Geert van Erven

Laatste nieuws